Perjumpaan Naan & Tandoori
al-Fikrah Assalamu'alaikum,

Alhamdulillah semalam (2 Ogos) berlansung pertemuan beberapa orang kuat AFN di Shah Alam. Menjamu selera di restoran Khalifah Syeksen 7 dengan cheese naan beserta ayam tandoori. Yang hadir memeriahkan suasana:

[1] Syaikh THTL. Sebagai CEO AFN, beliau yang pertama sekali sampai. Kena tekan untuk menulis buku. Dengar khabar insya-Allah akan ada selewat-lewatnya 2009.

[2] Khairul @ Abu Adam. Beliau tersenyum hingga ke telinga malam itu kerana mendapat tahu ada ahli AFN yang bertanya: "Ustaz Khairul masih single ke?"

[3] Akob. Beliau bersama heronya Muhammad Iqbal. Ini adalah anak sulong beliau bersama isteri tercintanya yang pertama.

[4] Faeez Harith @ muhammady7. Beliau kelihatan agak tergamam melihat telatah orang-orang kuat AFN yang bersembang-sembang ceria, suka dan duka. Begitulah..kami ini manusia dan bukannya malaikat.

[5] Zayed. Taukey ea book centre. Senyap aje. Tunggu-tunggu tak dapat diskaun buku pun.

[6] Che Fikri @ alamghiri. Alhamdulillah beliau menghadiahkan kami buku terbarunya berkenaan hukum mencela para sahabat dan ilmu al-jarh wal ta'dil.

[7] aRMX. Kacak terpacak dengan style rambutnya yang panjang. Nasib baik tak banyak perempuan di kedai mamak malam itu. Kalau tidak mesti beliau buat diversion ke arah lain. Beliau datang dengan adik iparnya yang sekali gus bertindak sebagai navigator sepertimana kereta rally. Maaf lah..lupa pulak nama adik iparnya itu.

[8] Akhirnya saya sendiri. Majlis pertemuan berakhir lebih kurang 11 malam lebih sikit. Tak boleh lewat sebab saya kena balik paling jauh malam itu...:)

Semoga pertemuan seperti ini dapat dikerapkan lagi bersama ahli-ahli yang lain.

wassalamu'alaikum.
(1417 reads)
Re: Perjumpaan Naan & Tandoori (Score: 1)
by akob73 on Sunday, August 03, 2008 (20:08:22)
"Akob. Beliau bersama heronya Muhammad Iqbal. Ini adalah anak sulong beliau bersama isteri tercintanya yang pertama."

Assalaamu'alaikum

bahaya statement kat atas ni Go

Macam akob ada lebih dari 1 isteri.

Isteri akob memang satu jer..

Insya Allah to remain macam tu..

Apa pun jodoh pertemuan ditangan ALLAH! Great

| Parent

Re: Perjumpaan Naan & Tandoori (Score: 1)
by Muhammady7 on Monday, August 04, 2008 (00:39:57)
Alhamdulillah dapat jugak pergi dan jumpa ngan Kapt setelah sekian lama asyik sembang sms je.....
Paling x sangka bile jumpa ngan ust alamghiri.....rupanya dah jumpa di PWTC,tapi x kenal.

Hmm....x la terkejut sgt...biasa2 je.....

| Parent

Re: Perjumpaan Naan & Tandoori (Score: 1)
by Muhammady7 on Monday, August 04, 2008 (01:17:45)
Assalamualaikum terima kasih kepada tuan2 yg sponsor..... Love Love Love

| Parent

Toggle Content Related Links
 More about al-Fikrah

Most read story about al-Fikrah:
Kompilasi Rujukan Isu Wahabi

Toggle Content Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0
Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Toggle Content Options

 Printer Friendly Page  Printer Friendly Page

 Send to a Friend  Send to a Friend


Toggle Content Hadith Today
Pada akhir zaman akan ada para dajjal lagi pendusta. Mereka membawa kepada kamu hadis-hadis yang tidak pernah kamu dan bapa-bapa kamu mendengarnya. Kamu hendaklah berhati-hati dengan mereka agar mereka tidak menyesatkan kamu dan memfitnah kamu (menipu kamu sehingga yang batil disangkakan benar).

-- HR. Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 47
Bots: 2
Total: 49
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster