Community Forums
dari mana anda kenal AFN?
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Go to page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
FATHI
Panel Hadith



Joined: Jul 02, 2008
Posts: 14197
Location: Iskandariah, Mesir

PostPost subject: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Mar 11, 2009 2:05 am
Reply with quote

Assalamualaikum

utk sembang2

Utk netters,

1- dari mana anda mengenali AFN? adakah kawan yg kenalkan? atau kenal dari web lain? atau secara tak sengaja?

2 - apakah 1st impression anda apabila pertama kali melayari AFN?..apakah yg terlegar di fikaran anda?..wahabi?

_________________
‎‎‎"Hizbullah yang hakiki ialah "Hizb Abu Bakar serta `Umar serta `Uthman serta `Ali serta `Aishah serta Para Sahabah seluruhnya", bukan Hizbullah yang disebut-sebut sekarang" ~ Fathi Al-Sakandary ~‎
Back to top
View user's profile
Adli_Khalim
Ilmuwan



Joined: Mar 06, 2009
Posts: 3927
Location: Jakarta Barat

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Mar 11, 2009 2:13 am
Reply with quote

soalan 1
- kenal AFN dari kawan sejakarta, saudari farhani a.k.a hani..

soalan 2
- 1st impression: wow!! hebat2..
- apa yg berlegar di fikiran: hadits + fiqh = ilmu baru lg, huhu..

wahabi? apakah itu? huhu.. 1st time dgr wahabi time start belajar psl sunnah..
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
hakim_hulaimi
Pro Sunnah



Joined: Aug 29, 2008
Posts: 3677
Location: Johor

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Mar 11, 2009 3:23 am
Reply with quote

adli wrote:
soalan 1
- kenal AFN dari kawan sejakarta, saudari farhani a.k.a hani..

soalan 2
- 1st impression: wow!! hebat2..
- apa yg berlegar di fikiran: hadits + fiqh = ilmu baru lg, huhu..

wahabi? apakah itu? huhu.. 1st time dgr wahabi time start belajar psl sunnah..

Salam.... Adli Abd Khalim ke ni?

_________________
25tahun
Back to top
View user's profile Send e-mail Yahoo Messenger
malikova
Beginner



Joined: Aug 07, 2008
Posts: 33

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Mar 11, 2009 3:31 am
Reply with quote

saya mula kenal AFN dari Abang saya abu asraf. Selama ni saya selalu membaca di AAN. Saya memang sedang menegenali manhaj salaf dan berasa sesuatu yang perlu bagi setiap insan mengenali manhaj ini dan mempelajarinya. Saya seorang yag jahil sebelum ini dan sekarang juga masih jahil dan sedang mendalami amalan dan sunnah Rasulullah S.A.W.
Semoga Warga AFN terus membantu saya yang jahil ini...
Back to top
View user's profile
Adli_Khalim
Ilmuwan



Joined: Mar 06, 2009
Posts: 3927
Location: Jakarta Barat

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Mar 11, 2009 4:26 am
Reply with quote

hakim_hulaimi wrote:
Salam.... Adli Abd Khalim ke ni?

salam.. yup, it's me Wink
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
rendangtokni
Beginner



Joined: Mar 10, 2009
Posts: 48

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Mar 11, 2009 5:31 am
Reply with quote

rendangtok kenal masa carian goggles tentang salah satu topik yg rendangtok cari.tetiba kuar link forum. pastu rendangtokni tgk sini suma mcm byk ustaz ngan ustazah je punya background...rasa kerdil sungguh rendangtokni.rendang dah lah tak ada background dalam sekolah agama ke hapa...rasa aduusss malu nak register jadi ahli.tapi ntah kenapa nak bagi pandangan jugak..registerlah.pastu tgk byk jugak yg menarik.tak pemalu betoll rendangtokni..ampunlah ye kalo rendang ni tumpang lalu......
Back to top
View user's profile
ummimq
Moderator



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 5902

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Mar 11, 2009 5:33 am
Reply with quote

Alhamdulillah. Ahlan wa sahlan marhaban bikum ya R. Tak pe ya umi panggil R saja :).

Wassalamu'alaikum wrt wbt
Back to top
View user's profile
hakim_hulaimi
Pro Sunnah



Joined: Aug 29, 2008
Posts: 3677
Location: Johor

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Mar 11, 2009 6:20 am
Reply with quote

adli wrote:
hakim_hulaimi wrote:
Salam.... Adli Abd Khalim ke ni?

salam.. yup, it's me Wink

hehehe... Ahlan Wasahlan sahabat ku.... Lama tak mendengar berita.... Great Great Great

_________________
25tahun
Back to top
View user's profile Send e-mail Yahoo Messenger
xuerytha
Dakwah Team



Joined: Jan 30, 2009
Posts: 692
Location: Perlis=) Mansourah, Egypt

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Mar 11, 2009 7:39 am
Reply with quote

Assalamualaikum

kenal AFN ketika mencari site sunnah dr Malaysia...search punya search jumpa la al-fikrah Very Happy ...sblm ni dah kenal AAN drp kwn d Mesir...sejak tulah timbul keinginan utk terus cari dan mencari site2 yg bermanhaj salaf ni...1st impression: Great n Very Happy ..Alhamdulillah melalui AFN nilah dpt jumpa ramai rakan2 yg sefikrah yg open minded..yg sblm ni amat sukar utk dicari dan dikenali..

wahabi??dulu pernah kena cop dgn gelaran ni.. Sweat Drop

_________________
www.anjungrahmat.blogspot.com
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Adli_Khalim
Ilmuwan



Joined: Mar 06, 2009
Posts: 3927
Location: Jakarta Barat

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Mar 11, 2009 8:55 am
Reply with quote

zuraida wrote:
wahabi??dulu pernah kena cop dgn gelaran ni.. Sweat Drop

sama la kita.. Very Happy
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
FATHI
Panel Hadith



Joined: Jul 02, 2008
Posts: 14197
Location: Iskandariah, Mesir

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Fri Mar 13, 2009 6:37 am
Reply with quote

upped
_________________
‎‎‎"Hizbullah yang hakiki ialah "Hizb Abu Bakar serta `Umar serta `Uthman serta `Ali serta `Aishah serta Para Sahabah seluruhnya", bukan Hizbullah yang disebut-sebut sekarang" ~ Fathi Al-Sakandary ~‎
Back to top
View user's profile
doubLe_F
Beginner



Joined: Nov 27, 2008
Posts: 64
Location: Kuala Lumpur

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Fri Mar 13, 2009 7:20 am
Reply with quote

mula kenal salaf ketika Ust Asri ke UIA bagi talk tak ingat tajuknya, diajak oleh seorang kenalan.
tahu akan kewujudan AAN dan mejadi ahli senyap lalu 'tertidur'..huhu.

AFN, rasanya pernah search di mana tah, tapi sekali lalu je la masa tu. cari bahan untuk assignment semata.
mula 'serius' dengan AFN (ambil tahu dan selalu masuk) selepas berjumpa dengan Dr Shiha & Kak Naji. menjadi ahli sebulan dua kemudiannya.

-impresi?
WOW!
lebih friendly user..semua orang kat sini peramah2 dan tak lokek (kedekut) ilmu. rasa rendah diri, ahli2 kat sini mantop2!

doubLe_F: minta tunjuk ajar & bimbingan di sini
Back to top
View user's profile
farhani_azizan
Dentist



Joined: Jun 29, 2008
Posts: 2263
Location: Jakarta Indonesia/ Kangar, Perlis

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Fri Mar 13, 2009 7:31 am
Reply with quote

FATHI wrote:
:salam

utk sembang2

Utk netters,

1- dari mana anda mengenali AFN? adakah kawan yg kenalkan? atau kenal dari web lain? atau secara tak sengaja?

2 - apakah 1st impression anda apabila pertama kali melayari AFN?..apakah yg terlegar di fikaran anda?..wahabi?

sembang2 juga..

kenal AFN melalui abu usamah. Since dulu tak ramai muslimat kat sini, so, menyibuk juga la kat sini. Sekarang dah slow sikit.

First impression--> website fahaman sunnah yg cool+ilmiah, saya suka design web ni, dan AFN memang sesuai dgn jiwa muda mcm saya ni Very Happy , admin and mod die baik2, cool2, dan sempoi.

_________________
dentistsupermuslim.blogspot.com/
drghani.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger Yahoo Messenger
Muhammady7
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 6957
Location: Marching towards the Big Apple....

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Fri Mar 13, 2009 7:36 am
Reply with quote

Kenal AAN dulu memule. Pastu terjumpa Fikrah@yahoogroups dan mengikuti perkembangan sehingga lahirlah AFN atas usul tuan COO selpeas approval diterima dari CEO
_________________
Dalam pemerhatian
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
farhana_azizan
Student L3



Joined: Jun 29, 2008
Posts: 677
Location: Kangar,Perlis,Malaysia/Palmey NZ

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Fri Mar 13, 2009 7:39 am
Reply with quote

hani wrote:
FATHI wrote:
:salam

utk sembang2

Utk netters,

1- dari mana anda mengenali AFN? adakah kawan yg kenalkan? atau kenal dari web lain? atau secara tak sengaja?

2 - apakah 1st impression anda apabila pertama kali melayari AFN?..apakah yg terlegar di fikaran anda?..wahabi?

sembang2 juga..

kenal AFN melalui abu usamah. Since dulu tak ramai muslimat kat sini, so, menyibuk juga la kat sini. Sekarang dah slow sikit.

First impression--> website fahaman sunnah yg cool+ilmiah, saya suka design web[i][u] ni, dan AFN memang sesuai dgn jiwa muda mcm saya ni Very Happy , admin and mod die baik2, cool2, dan sempoi.

web?hehe..spider web??

Assalamualaikum

1) macam kembar jugak, kenal through brother Masri..asyik dok promote AFN ja time tu..last2 terlekat juga..

2) 1st impression : sangat suka..dulu tak berapa ramai lagi..soalan dijawab sepantas kilat...(perumpamaan yang agak exaggerate)..pokoknya soalan anda takkan dibiarin begitu sahaja..pasti ada yang jawab..sekarang makin ramai..wallahua'lam

_________________
JAGALAH HATI
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 1 of 11
All times are GMT + 8 Hours
Go to page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Sesungguhnya sebaik-baik perkataan adalah kitab Allah dan sebaik-baik petunjuk adalah petunjuk Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam, dan perkara yang paling buruk adalah perkara yang baru dan setiap bid'ah adalah tersesat

-- HR. Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 86
Bots: 0
Total: 86
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster