Community Forums
rasa macam terkeluar something (terkencing) semasa solat
Kemukakan soalan yang berkaitan dengan hukum-hakam fiqh di sini.
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexFiqh
View previous topic :: View next topic  
Author Message
al-kahfi
Student L1



Joined: Sep 27, 2009
Posts: 150

PostPost subject: rasa macam terkeluar something (terkencing) semasa solat
Posted: Fri Jan 13, 2012 7:11 am
Reply with quote

Assalamualaikum

saya tak pasti gangguan setan atau was-was
tapi masa solat selalu rasa macam ada something nak keluar dari kemaluan (macam nak kencing walaupun tak nak kencing). bila check (berentikan solat) tgk takde apa2.

tadi solat jumaat pun masa tahiyyat akhir mcm tu.. tapi takkan la nak berentikan solat ... check2 lepas solat takde pun basah.

kalau ikut setengah artikel termasuk MAZA, basahkan kain sikit/renjis so bila was2 mcm ni anggap basah sebab renjisan tu tadi.

tapi khutbah agak lama so renjisan dah kering.

so anggap tu gangguan setan la ye?


kadang2 tu time driving pun rasa mcm tu.. kita nak pakai seluar tu utk solat etc... check2 takde pun. kronik gak ni. takkan nak sarung dgn kondom lak Sweat Drop
Back to top
View user's profile
Adou_Fr
Panel Hadith



Joined: Jan 08, 2009
Posts: 3415
Location: Bandar Baru Sungai Buloh, Selangor

PostPost subject: Re: rasa macam terkeluar something (terkencing) semasa solat
Posted: Fri Jan 13, 2012 7:14 am
Reply with quote

Salam,

1- Dalam kes anda ini, tidak perlu basahkan atau sarungkan.

2- Hanya perlu biarkan.

WaLlahu a`lam.

_________________
ad-diyari.com Facebook: Adöuliné Lacharouphe
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
kayrollz
Pro Sunnah



Joined: Aug 10, 2010
Posts: 7919

PostPost subject: Re: rasa macam terkeluar something (terkencing) semasa solat
Posted: Fri Jan 13, 2012 7:31 am
Reply with quote

saya nak berkongsi pengalaman saya.

saya bukan kes kencing tapi kentut...hehe

bila dah baca artikel² ilmiah berserta hadis. saya faham, itu semua mainan syaitonnn...so, saya biarkan ia berlalu begitu saje.

dan sekarang saya dah pulih Very Happy

_________________


AFN PAINTBALLZ

Be prepare for the next WAR~ (February)
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
al-kahfi
Student L1



Joined: Sep 27, 2009
Posts: 150

PostPost subject: Re: rasa macam terkeluar something (terkencing) semasa solat
Posted: Fri Jan 13, 2012 7:49 am
Reply with quote

syukran atas jawapan antum
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Fiqh
Page 1 of 1
All times are GMT + 8 Hours



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Ibn ‘Abbas menyebut bahawa Wadd, Suwaa, Yaghuth, Ya’uuq dan Nasr tersebut asalnya nama orang-orang soleh di kalangan Kaum Nuh. Apabila mereka meninggal, syaitan mengilhamkan kepada Kaum Nuh agar membuat patung-patung ditempatkan dalam majlis-majlis mereka. Patung-patung tersebut dinamakan dengan nama orang-orang soleh berkenaan. Lalu Kaum Nuh pun membuatnya tanpa disembah. Sehinggalah apabila matinya jenerasi tersebut dan pengetahuan pun sudah tiada, maka patung-patung itu pun disembah.

-- HR. Bukhari

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 82
Bots: 0
Total: 82
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster