Community Forums
Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
el.ilmy
IT Admin



Joined: Aug 15, 2008
Posts: 3263
Location: Selangor ~ Putrajaya ~ KL

PostPost subject: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 2:12 am
Reply with quote

Bismillah
Assalamualaikum

Laporan, foto, video dan sebagainya berkenaan bengkel ini akan dipaparkan di sini.



Slide Ustaz Dr Zaharuddin Abdul Rahman, klik sini untuk download. (PDF file 280kb)

_________________
وقلت، والله أعلم بالصواب


Last edited by el.ilmy on Sun Nov 13, 2011 12:07 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Visit poster's website
el.ilmy
IT Admin



Joined: Aug 15, 2008
Posts: 3263
Location: Selangor ~ Putrajaya ~ KL

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 2:49 am
Reply with quote


En. Ahmad Yani kata, Majalah i akan datang akan lebih tebal hingga 132 muka surat. Maka lebih banyak peluang menulis dibuka nanti.

_________________
وقلت، والله أعلم بالصواب
Back to top
View user's profile Visit poster's website
el.ilmy
IT Admin



Joined: Aug 15, 2008
Posts: 3263
Location: Selangor ~ Putrajaya ~ KL

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 3:58 am
Reply with quote


Ustaz Dr Zaharuddin Abdul Rahman mula berkongsi berkenaan penulisan blog.

_________________
وقلت، والله أعلم بالصواب
Back to top
View user's profile Visit poster's website
abuQays
Ilmuwan



Joined: Jan 29, 2010
Posts: 5779
Location: Meru, Klang

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 10:19 am
Reply with quote

minta laporannya ya disini, saya tak dapat hadhir ada urusan yang tak dapat nak dielakkan
_________________
---"Permulaan suatu pembukaan"---"The Begin of the Conquests"---"Fawaatih Al Futuhaat"--
Back to top
View user's profile Send e-mail Yahoo Messenger
abuzaid65
Student L3



Joined: Jun 19, 2010
Posts: 564

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 10:39 am
Reply with quote

mcm mana ust zaharuddin pun ada kat sini? dengar kata dia bagi kuliah dekat Muzium Negeri pagi tadi.. mula jam 9 pagi.. kawan saya yg bagitau pagi tadi.. next week pun ada lagi kuliah dia kat situ..
Back to top
View user's profile
NAZ
Moderator



Joined: Nov 12, 2008
Posts: 12875
Location: De' C Ni

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 1:07 pm
Reply with quote

abuzaid65 wrote:
mcm mana ust zaharuddin pun ada kat sini? dengar kata dia bagi kuliah dekat Muzium Negeri pagi tadi.. mula jam 9 pagi.. kawan saya yg bagitau pagi tadi.. next week pun ada lagi kuliah dia kat situ..
insan yang super hebat ada dimana dimana.
beliau bijak atur masa.

_________________
نورعينى احمد
Talent win games, but teamwork and intelligence win championship.
Winners never Quit, Quitters never Win!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
ibnhussin
IT Admin



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 3932
Location: Nottingham Univ. M'sia Campus

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 1:57 pm
Reply with quote




















_________________
تعلموا العربية فإنها من دينكم
Arabic4Reading
Catatan Peribadi(Mal) | Personal Blog (Eng)
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website
Al_Baghani
Student L6



Joined: Oct 26, 2010
Posts: 1475
Location: Bagan, Butterworth

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 2:06 pm
Reply with quote

gamba ad-dien mana?
_________________
Scooter
Back to top
View user's profile
akhu_hurairah
Ahli Setia



Joined: Jul 29, 2010
Posts: 2071
Location: shah alam

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 2:09 pm
Reply with quote

Al_Baghani wrote:
gamba ad-dien mana?

jeng jeng jeng... biarlah rahsia ~~~ Very Happy

_________________
“Berhati-hati kalian daripada sifat prasangka. Sesungguhnya prasangka itu adalah kata-kata yang paling dusta. Jangan saling olok-mengolok, intai-mengintai, atas-mengatasi, dengki mendengki, benci-membenci dan jebak menjebak.

Jadilah kalian laksana hamba-hamba Allah yang bersaudara seperti yang telah diperintahkan kepada kalian. Seorang Muslim itu adalah saudara bagi seorang Muslim yang lain. Janganlah ia menzalimi saudaranya; janganlah ia membiarkannya (apabila ia dizalimi); janganlah ia menghina saudaranya. Taqwa itu di sini, (seraya baginda menunjuk ke dadanya).

Cukuplah bagi seorang Muslim itu kejahatan (dosa) menghina saudaranya yang Mukmin haram bagi seseorang Muslim itu (menceroboh) darah (nyawa) nama baik dan harta seseorang Muslim yang lain.” (Hadith Muttafaqun alaih)
Back to top
View user's profile
akhu_hurairah
Ahli Setia



Joined: Jul 29, 2010
Posts: 2071
Location: shah alam

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 2:10 pm
Reply with quote

akhu_hurairah wrote:
Al_Baghani wrote:
gamba ad-dien mana?

jeng jeng jeng... biarlah rahsia ~~~ Very Happy

cari jgn tak cari... hoho Yes

_________________
“Berhati-hati kalian daripada sifat prasangka. Sesungguhnya prasangka itu adalah kata-kata yang paling dusta. Jangan saling olok-mengolok, intai-mengintai, atas-mengatasi, dengki mendengki, benci-membenci dan jebak menjebak.

Jadilah kalian laksana hamba-hamba Allah yang bersaudara seperti yang telah diperintahkan kepada kalian. Seorang Muslim itu adalah saudara bagi seorang Muslim yang lain. Janganlah ia menzalimi saudaranya; janganlah ia membiarkannya (apabila ia dizalimi); janganlah ia menghina saudaranya. Taqwa itu di sini, (seraya baginda menunjuk ke dadanya).

Cukuplah bagi seorang Muslim itu kejahatan (dosa) menghina saudaranya yang Mukmin haram bagi seseorang Muslim itu (menceroboh) darah (nyawa) nama baik dan harta seseorang Muslim yang lain.” (Hadith Muttafaqun alaih)
Back to top
View user's profile
Al_Baghani
Student L6



Joined: Oct 26, 2010
Posts: 1475
Location: Bagan, Butterworth

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 2:11 pm
Reply with quote

akhu_hurairah wrote:
Al_Baghani wrote:
gamba ad-dien mana?

jeng jeng jeng... biarlah rahsia ~~~ Very Happy

weh king jangan la macam tuh Online to long

_________________
Scooter
Back to top
View user's profile
mustaqill
Panel BA



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 11488
Location: KUALA LUMPUR, SHAH ALAM

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 2:11 pm
Reply with quote

Ad-dien duduk sebelah Akhu Hurairah.

Akhu Hurairah is my hero.

_________________
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)
Back to top
View user's profile Send e-mail
Al_Baghani
Student L6



Joined: Oct 26, 2010
Posts: 1475
Location: Bagan, Butterworth

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 2:12 pm
Reply with quote

Wah ha! badger kasik clue dah!
_________________
Scooter
Back to top
View user's profile
akhu_hurairah
Ahli Setia



Joined: Jul 29, 2010
Posts: 2071
Location: shah alam

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 2:20 pm
Reply with quote

mustaqill wrote:
Ad-dien duduk sebelah Akhu Hurairah.

Akhu Hurairah is my hero.

copy dari page facebook: segan ana dengan enta ROFL

_________________
“Berhati-hati kalian daripada sifat prasangka. Sesungguhnya prasangka itu adalah kata-kata yang paling dusta. Jangan saling olok-mengolok, intai-mengintai, atas-mengatasi, dengki mendengki, benci-membenci dan jebak menjebak.

Jadilah kalian laksana hamba-hamba Allah yang bersaudara seperti yang telah diperintahkan kepada kalian. Seorang Muslim itu adalah saudara bagi seorang Muslim yang lain. Janganlah ia menzalimi saudaranya; janganlah ia membiarkannya (apabila ia dizalimi); janganlah ia menghina saudaranya. Taqwa itu di sini, (seraya baginda menunjuk ke dadanya).

Cukuplah bagi seorang Muslim itu kejahatan (dosa) menghina saudaranya yang Mukmin haram bagi seseorang Muslim itu (menceroboh) darah (nyawa) nama baik dan harta seseorang Muslim yang lain.” (Hadith Muttafaqun alaih)
Back to top
View user's profile
akhu_hurairah
Ahli Setia



Joined: Jul 29, 2010
Posts: 2071
Location: shah alam

PostPost subject: Re: Bengkel Penulisan Kreatif Ke-2: Laporan, foto, video
Posted: Sat Nov 12, 2011 2:22 pm
Reply with quote

Al_Baghani wrote:
Wah ha! badger kasik clue dah!

al-baghani, enta sudah jumpa gambarnya?

_________________
“Berhati-hati kalian daripada sifat prasangka. Sesungguhnya prasangka itu adalah kata-kata yang paling dusta. Jangan saling olok-mengolok, intai-mengintai, atas-mengatasi, dengki mendengki, benci-membenci dan jebak menjebak.

Jadilah kalian laksana hamba-hamba Allah yang bersaudara seperti yang telah diperintahkan kepada kalian. Seorang Muslim itu adalah saudara bagi seorang Muslim yang lain. Janganlah ia menzalimi saudaranya; janganlah ia membiarkannya (apabila ia dizalimi); janganlah ia menghina saudaranya. Taqwa itu di sini, (seraya baginda menunjuk ke dadanya).

Cukuplah bagi seorang Muslim itu kejahatan (dosa) menghina saudaranya yang Mukmin haram bagi seseorang Muslim itu (menceroboh) darah (nyawa) nama baik dan harta seseorang Muslim yang lain.” (Hadith Muttafaqun alaih)
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 1 of 10
All times are GMT + 8 Hours
Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Sesiapa yang menutup (keburukan) seorang Muslim, Allah tutup (keburukannya) di dunia dan akhirat.

-- HR. Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 99
Bots: 0
Total: 99
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster