Community Forums
Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Diskusi tentang teknologi automotif (kereta, motosikal, kapal etc) dan elektronik (TV, Blu Ray, handphone, mesih basuh etc. )
Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexAutomotif dan Elektronik
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cikgu_jeff
Student L3



Joined: Dec 15, 2009
Posts: 689
Location: Ipoh

PostPost subject: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Sun Sep 04, 2011 2:16 pm
Reply with quote

Assalamualaikum

Memandangkan harga pakej astro dah naik, ada dengar citer yg orang dah mula guna dreambox yang boleh dapat semua channel astro, dan bayaran bulanan adalah jauh lebih rendah. persoalannya adakah benda itu legal dan boleh digunakan di malaysia??? harap ada yg sudi berkongsi maklumat dan pandangan....
Back to top
View user's profile Send e-mail
NAZ
Moderator



Joined: Nov 12, 2008
Posts: 12875
Location: De' C Ni

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 12:37 am
Reply with quote

Salam,

Aikh..bukankah ASTRO dah turunkan harga package?

Saya dapat panggilan dari ASTRO..mereka turunkan harga dan tambahkan chanel. Lepastu dapat decorder HD + record (sebab saya memang gunakan HD)

_________________
نورعينى احمد
Talent win games, but teamwork and intelligence win championship.
Winners never Quit, Quitters never Win!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
najib76
Student L7



Joined: Aug 09, 2009
Posts: 1757
Location: Batu Pahat

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 12:52 am
Reply with quote

Assalamualaikum

fungsinya sama ke ? bayaran bulanan mcmana ?
Back to top
View user's profile
cikgu_jeff
Student L3



Joined: Dec 15, 2009
Posts: 689
Location: Ipoh

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 12:56 am
Reply with quote

NAZ wrote:
Salam,

Aikh..bukankah ASTRO dah turunkan harga package?

Saya dapat panggilan dari ASTRO..mereka turunkan harga dan tambahkan chanel. Lepastu dapat decorder HD + record (sebab saya memang gunakan HD)

ye ke kak Naz? decoder HD tu yg beyond tu ke? free ke? best gak tu...tapi setakat ni tak dapat call pun dari astro. Tentang dreambox tu..dia ada decoder gak, kena sambung kt internet, banyak channel leh dapat lebih dari yg ada kt astro...tapi tu nak tau samada tu benda tu legal atau tak, dengarnya yuran cuma RM30 je sebulan...
Back to top
View user's profile Send e-mail
NAZ
Moderator



Joined: Nov 12, 2008
Posts: 12875
Location: De' C Ni

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 1:12 am
Reply with quote

mak aiiii...yang ni ka? Made in China lagi.

dreambox.china-direct-...aysia.html

_________________
نورعينى احمد
Talent win games, but teamwork and intelligence win championship.
Winners never Quit, Quitters never Win!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
cikgu_jeff
Student L3



Joined: Dec 15, 2009
Posts: 689
Location: Ipoh

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 1:24 am
Reply with quote

hah yang tu le kak Naz, adik sya yg duk kt Bangi dah guna dah...dia kata okey je gambarnya...tapi tu le..was2 nak pakai..takut dapat masalah dikemudian hari nanti...
Back to top
View user's profile Send e-mail
faisal
Student L6



Joined: Jun 27, 2008
Posts: 1275

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 1:28 am
Reply with quote

NAZ wrote:
Salam,

Aikh..bukankah ASTRO dah turunkan harga package?

Saya dapat panggilan dari ASTRO..mereka turunkan harga dan tambahkan chanel. Lepastu dapat decorder HD + record (sebab saya memang gunakan HD)

Amboi kak Naz... kenapa saya tak dapat perkara sama?
Kak Naz pakai package channel yang macam mana baru boleh dapat ni?
Back to top
View user's profile
faisal
Student L6



Joined: Jun 27, 2008
Posts: 1275

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 1:28 am
Reply with quote

NAZ wrote:
mak aiiii...yang ni ka? Made in China lagi.

dreambox.china-direct-...aysia.html

Fuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhh...... Sweat Drop
Back to top
View user's profile
najib76
Student L7



Joined: Aug 09, 2009
Posts: 1757
Location: Batu Pahat

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 1:34 am
Reply with quote

Quote::
hah yang tu le kak Naz, adik sya yg duk kt Bangi dah guna dah...dia kata okey je gambarnya...tapi tu le..was2 nak pakai..takut dapat masalah dikemudian hari nanti...

berapa bayaran bulanan ?
Back to top
View user's profile
cikgu_jeff
Student L3



Joined: Dec 15, 2009
Posts: 689
Location: Ipoh

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 1:35 am
Reply with quote

Banyak channel tu bleh dapat..heheheh tapi rasa ni mcam kes dulu2 masa zaman astro takde lagi, yg berkemampuan tu ada yg pakai sattelite disc haram punye, nak tengok cite2 yg takde tapis2 punye dari negara seberang hehehehe...
Back to top
View user's profile Send e-mail
NAZ
Moderator



Joined: Nov 12, 2008
Posts: 12875
Location: De' C Ni

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 1:37 am
Reply with quote

faisal wrote:
NAZ wrote:
Salam,

Aikh..bukankah ASTRO dah turunkan harga package?

Saya dapat panggilan dari ASTRO..mereka turunkan harga dan tambahkan chanel. Lepastu dapat decorder HD + record (sebab saya memang gunakan HD)

Amboi kak Naz... kenapa saya tak dapat perkara sama?
Kak Naz pakai package channel yang macam mana baru boleh dapat ni?

yg banyak chanel sukan tu..

_________________
نورعينى احمد
Talent win games, but teamwork and intelligence win championship.
Winners never Quit, Quitters never Win!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
cikgu_jeff
Student L3



Joined: Dec 15, 2009
Posts: 689
Location: Ipoh

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 1:49 am
Reply with quote

NAZ wrote:
faisal wrote:
NAZ wrote:
Salam,

Aikh..bukankah ASTRO dah turunkan harga package?

Saya dapat panggilan dari ASTRO..mereka turunkan harga dan tambahkan chanel. Lepastu dapat decorder HD + record (sebab saya memang gunakan HD)

Amboi kak Naz... kenapa saya tak dapat perkara sama?
Kak Naz pakai package channel yang macam mana baru boleh dapat ni?

yg banyak chanel sukan tu..

saya pun ambik pakej sport gak..takde pun...sebenarnya sya baru je beli LED smart TV, rasa macam nak upgrade ke astro beyond tapi rasa mcam mahal je..tu yg terfikir nak pakai dreambox tu tapi rasa mcam haram je hahahaha....
Back to top
View user's profile Send e-mail
faisal
Student L6



Joined: Jun 27, 2008
Posts: 1275

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 2:28 am
Reply with quote

dreambox ada HD ke?
Back to top
View user's profile
cikgu_jeff
Student L3



Joined: Dec 15, 2009
Posts: 689
Location: Ipoh

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 2:40 am
Reply with quote

faisal wrote:
dreambox ada HD ke?

hah! yang tu patik kurang periksa tuanku..hehehhee
Back to top
View user's profile Send e-mail
faisal
Student L6



Joined: Jun 27, 2008
Posts: 1275

PostPost subject: Re: Berkaitan dreambox , adakah ianya 'halal"??
Posted: Mon Sep 05, 2011 2:42 am
Reply with quote

cikgu_jeff wrote:

hah! yang tu patik kurang periksa tuanku..hehehhee

Jangan main²... Hari ini tak masuk office ni, nak pergi cari ini barang andai benar ianya indah seperti di khabar ~ keh~keh~keh
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Automotif dan Elektronik
Page 1 of 5
All times are GMT + 8 Hours
Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Kata Aisyah: Telah datang kepadaku seorang wanita bersama dua orang anak perempuannya meminta (makanan) daripadaku sedangkan tiada padaku melainkan sebiji tamar. Aku berikan kepadanya, lalu dia membahagikannya untuk kedua anaknya. Kemudian dia bangun dan keluar. Apabila Nabi masuk, aku pun menceritakan kepadanya, lalu baginda bersabda: Sesiapa yang mengendalikan sesuatu urusan anak-anak perempuan lalu dia melakukan kebaikan kepada mereka maka mereka menjadi penghalang dari api neraka untuknya

-- HR. Bukari dan Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 71
Bots: 1
Total: 72
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster