Community Forums
Minta cadangan printer yang kecil lagi compact
Ruangan perbincangan Sains, Teknologi, Geografi, Astronomi dan pelbagai ilmu alam, membongkar keajaiban alam ciptaan Allah.
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexSains dan Komputer
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mohd.Ikram
Pro Sunnah



Joined: Aug 31, 2008
Posts: 6613

PostPost subject: Minta cadangan printer yang kecil lagi compact
Posted: Thu Aug 11, 2011 3:58 am
Reply with quote

Assalamualaikum

Minta suggestion ahli2 AFN printer yang kecil lagi compact, buleh print A4 size, warna black only pun cukup.

Be4 this, I used HP 3 in one, tapi agak susah nak bawa kalau nak travel (besar semacam). So, supaya senang nak bawa (sebab tak payah susah2 nak angkut dan tak mau beli baru banyak kali, fulus kureengg)...

Jazakallah


Last edited by Mohd.Ikram on Thu Aug 11, 2011 4:01 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send e-mail
Ibn_Firdaus
Pro Sunnah



Joined: Jan 11, 2010
Posts: 11753

PostPost subject: Re: Minta cadangan printer compact
Posted: Thu Aug 11, 2011 4:01 am
Reply with quote

Beli laser taknak ? Ada kecil nyer.. jenama FujiXerox ni ok.

Toner sangat kecil. Kena survei lah harga toner dan harga drum.


_________________
Manhajku sebagaimana dilalui RASULULLAH saw dan para sahabatnya. . . bukan MANHAJ ini dan itu . KEWAJIBANKU adalah mengikuti MANHAJ ALLAH dan RASUL-Nya , dan bukan selainnya.
Back to top
View user's profile
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: Minta cadangan printer compact
Posted: Thu Aug 11, 2011 4:05 am
Reply with quote

Ibn_Firdaus wrote:
Beli laser taknak ? Ada kecil nyer.. jenama FujiXerox ni ok.

Toner sangat kecil. Kena survei lah harga toner dan harga drum.


syaikh... tlg bg siri printer tu...nak try cek kat lowyat la...terasa perlu untuk memiliki

_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
Ibn_Firdaus
Pro Sunnah



Joined: Jan 11, 2010
Posts: 11753

PostPost subject: Re: Minta cadangan printer yang kecil lagi compact
Posted: Thu Aug 11, 2011 4:11 am
Reply with quote

Maklumat di sini : www.image-nation.com.a...&Itemid=53

Fuji Xerox DPP205BB

Fuji Xerox DPP205BW

Fuji Xerox DPP205BP

Beza warna kulit je (B= Black, W=White, P- Pink).

tapi, akhi abu Imran, (suggestion) kalau nak guna untuk banyak printing dan kertas dicetak , guna jenama BROTHER dan lebih besar sikit sebab jimat.

_________________
Manhajku sebagaimana dilalui RASULULLAH saw dan para sahabatnya. . . bukan MANHAJ ini dan itu . KEWAJIBANKU adalah mengikuti MANHAJ ALLAH dan RASUL-Nya , dan bukan selainnya.
Back to top
View user's profile
Mohd.Ikram
Pro Sunnah



Joined: Aug 31, 2008
Posts: 6613

PostPost subject: Re: Minta cadangan printer yang kecil lagi compact
Posted: Thu Aug 11, 2011 4:12 am
Reply with quote

Jazakallah

kalau ada yg lain, sila usulkan.. jangan malu jangan segan..
Back to top
View user's profile Send e-mail
ArericH
Student L3



Joined: Jun 20, 2010
Posts: 511
Location: Cheras - KL - Nilai - Klang

PostPost subject: Re: Minta cadangan printer yang kecil lagi compact
Posted: Thu Aug 11, 2011 6:42 am
Reply with quote

agak2 bajet brape yer...
_________________
~You're a princess, one day you'll be a queen.. You must be strong if you want to be a queen~ArericH.K

~~Don't Ever lost contact with someone you care, you'll never know what's gonna happen the next day, or the day after that.. Even a single "hi" or a "good morning" Before you know that someone is no longer there....
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
Mohd.Ikram
Pro Sunnah



Joined: Aug 31, 2008
Posts: 6613

PostPost subject: Re: Minta cadangan printer yang kecil lagi compact
Posted: Thu Aug 11, 2011 6:55 am
Reply with quote

Bajet RM 300 ke bawah.. Saya jumpa printer photo, mmg kecil.. Tapi tak buleh print A4.. Yang I_F suggest saya try usha.. harga pun bawah 300..

Boleh bg cadangan lain... (tak payah tgk harga pun tak pe, mana la tau kan, ambo nih bukan berkira sangat duit (walaupun duit mmg kurang..hehe), kalau dah kenan tuh, sambar jaa...)
Back to top
View user's profile Send e-mail
ArericH
Student L3



Joined: Jun 20, 2010
Posts: 511
Location: Cheras - KL - Nilai - Klang

PostPost subject: Re: Minta cadangan printer yang kecil lagi compact
Posted: Thu Aug 11, 2011 9:15 am
Reply with quote

ada terjmpa 1 printer monolaserjet xerox harga dlm rm200... promosi kat kajang.. nanti saya cari pamplet bnda 2.. lupa lak mana letak..
_________________
~You're a princess, one day you'll be a queen.. You must be strong if you want to be a queen~ArericH.K

~~Don't Ever lost contact with someone you care, you'll never know what's gonna happen the next day, or the day after that.. Even a single "hi" or a "good morning" Before you know that someone is no longer there....
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
Mohd.Ikram
Pro Sunnah



Joined: Aug 31, 2008
Posts: 6613

PostPost subject: Re: Minta cadangan printer yang kecil lagi compact
Posted: Mon Sep 19, 2011 9:17 am
Reply with quote

alhamdulillah, saya dah beli printer yg Ibn_Firdaus suggest, fuji xerox p205b... tq bebanyak.. Very Happy Great

Ambo beli rm 199. Mmg kecil untuk printer laser, compact... tq,tq..
Back to top
View user's profile Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Sains dan Komputer
Page 1 of 1
All times are GMT + 8 Hours



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Sesungguhnya orang yang paling aku benci dan paling jauh dariku nanti di hari Kiamat ialah orang yang banyak bercakap dan berlagak dalam berbicara. Maka dikatakan: Wahai Rasulullah SAW kami telah mengetahui erti ats-tsartsarun dan mutasyaddiqun, lalu apa makna al-mutafayhiqun? Maka jawab Nabi SAW: Orang-orang yang sombong

-- HR. al-Tirmizi

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 73
Bots: 2
Total: 75
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster