Community Forums
Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  

Siapa yang tidak minat menonton bola sepak?
Lelaki dan perempuan tidak minat menonton bola sepak
62%
 62%  [ 25 ]
Lelaki dan perempuan yang berminat menonton bola sepak
17%
 17%  [ 7 ]
Jika lain-lain nyatakan...
20%
 20%  [ 8 ]
Total Votes : 40

Author Message
rosmainie
Student L4



Joined: Jan 12, 2010
Posts: 848
Location: petaling jaya

PostPost subject: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sat Oct 30, 2010 5:41 pm
Reply with quote

Assalamualaikum

Bahang bola sepak Piala Malaysia semakin terasa kepada sesetengah masyarakat Malaysia, khususnya kepada kaki-kaki bola. Namun aku, seorang lelaki yang gagah perkasa tidak berminat sukan yang bernama bola sepak ini.

Kenapa? aku jadi begini mungkin, pengalaman aku pada masa kecil dulu tak terpilih untuk mewakili pasukan bola sepak sekolah kot.HEHE..

Kekadang aku tengok orang yang fanatik bola ''pelik aku lihat. Apa yang menarik tentang orang fanatik bola ini, mereka akan menghafal semua pemain-pemain bola di luar negara dan juga lengkap dengan segala persiapan seperti jersi, bendera, wallpaper, sticker kegemaran pasukan kelab masing-masing dan tidak kurang juga yang membeli kasut sepasang dengan jersi kegemaran kelab bola sepak masing-masing semasa perlawanan bola sepak berlangsung. Selain itu, ada yang tidak menghiraukan lambang-lambang seperti Carlbesrg, 'Syaitan Merah', malah menjadi bangga pulak mempunyai pakaian etc yang ada lambang tersebut.

Tidak lupa juga apabila liga inggeris, sepanyol dan lain-lain sedang berlangsung di kaca TV di Astro atau mana-mana siaran televisyen. Sentimen kutuk mengutuk tidak kiralah di media cetak atau elektrik semakin berleluasa, naik jemu melihatnyer. Restoran-restoran akan dipenuhi geng jemaah fanatik bola, kalau ceramah agama takde pulak macam ini. Ditambah lagi suara bertempik, menjerit-jerit akan kedengaran dengan menyalahkan si pemain bola seperti perkataan "bodoh' dan perkataan2 yang tidak enak hendak didengari sekiranya si pemain bola sepak telah melakukan kesalahan. Ada yang menjadi pengacara sambilan pulak..seolah-olah dia seorang jer pandai main bola.

jika perlawanan bola sepak malaysia sedang berlangsung, yang orang jenis fanatik bola ini macam dah kena rasuk apabila pasukan negeri masing-masing kalah. Habis harta benda awam di stadium menjadi mangsa dirosakkan dan ada juga dibakar. Tidak kurang juga berlaku pergaduhan besar sehingga menyebabkan kecederaan parah serta menjadi kes polis..kan haru namanya itu.



Kenapa aku tidak minat lihat bolak sepak?

1. Sebab bosan..kenapalah? nak tengok orang berebut bola satu jer.
2. Mempunyai pengalaman yang pahit pasal bola sepak.



P/s: main bola jugak bola sepak sekali sekala?


Last edited by rosmainie on Sun Oct 31, 2010 4:00 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send e-mail Yahoo Messenger
AbuAbrisam
Ahli Setia



Joined: Jan 13, 2010
Posts: 2720

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sat Oct 30, 2010 5:45 pm
Reply with quote

saya minat permainan bola sepak...tapi bab pemain, jersi, kelab tak berapa sangat...kalau tengok perlawanan pun sokong mana yang menang dan main dengan bagus...takde la sampai fanatik...biar berpada2.
_________________
Back to top
View user's profile
Ibn_Firdaus
Pro Sunnah



Joined: Jan 11, 2010
Posts: 11753

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sat Oct 30, 2010 5:46 pm
Reply with quote

Assalamualaikum

Siapa tak minat? Buat poll.

_________________
Manhajku sebagaimana dilalui RASULULLAH saw dan para sahabatnya. . . bukan MANHAJ ini dan itu . KEWAJIBANKU adalah mengikuti MANHAJ ALLAH dan RASUL-Nya , dan bukan selainnya.
Back to top
View user's profile
khaliq
Beginner



Joined: Jul 18, 2010
Posts: 49
Location: Bangi

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sat Oct 30, 2010 6:00 pm
Reply with quote

saya tergolong dalam kumpulan tidak minat bola sepak.

tak ada justification, memang tak minat Smile

_________________
In youth we learn, in age we understand.
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
ArericH
Student L3



Joined: Jun 20, 2010
Posts: 511
Location: Cheras - KL - Nilai - Klang

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sat Oct 30, 2010 6:36 pm
Reply with quote

x minat bola.. tgk pun skdar nak ambil tau..
_________________
~You're a princess, one day you'll be a queen.. You must be strong if you want to be a queen~ArericH.K

~~Don't Ever lost contact with someone you care, you'll never know what's gonna happen the next day, or the day after that.. Even a single "hi" or a "good morning" Before you know that someone is no longer there....
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
Abdullah2
Ahli Setia



Joined: Mar 30, 2009
Posts: 2687
Location: Perlis

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sat Oct 30, 2010 7:40 pm
Reply with quote

Minat tapi sebab tak cukup masa, nama pemain negeri dan kelab Malaysia dan Dunia pun dah tak kenal.
_________________
Moga2 kita dapat bersatu.... yang membezakan kita hanya ilmu...
Back to top
View user's profile Send e-mail
FATHI
Panel Hadith



Joined: Jul 02, 2008
Posts: 14197
Location: Iskandariah, Mesir

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sat Oct 30, 2010 7:48 pm
Reply with quote

tak minat bola sepak.

for me, its a bunch of stupid people kicking n quarrelling over one spherical object

_________________
‎‎‎"Hizbullah yang hakiki ialah "Hizb Abu Bakar serta `Umar serta `Uthman serta `Ali serta `Aishah serta Para Sahabah seluruhnya", bukan Hizbullah yang disebut-sebut sekarang" ~ Fathi Al-Sakandary ~‎
Back to top
View user's profile
Razmin78
Student L3



Joined: Mar 27, 2009
Posts: 640
Location: Kedah

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sat Oct 30, 2010 11:55 pm
Reply with quote

khaliq wrote:
saya tergolong dalam kumpulan tidak minat bola sepak.

tak ada justification, memang tak minat Smile

Sama macam saya. Saya tak minat bola sebagaimana sesetangah orang tak minat melukis atau main golf.
Back to top
View user's profile
raudhatulmardhiah
Student L4



Joined: Oct 19, 2010
Posts: 716
Location: Kluang

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 12:49 am
Reply with quote

Assalamualaikum

Dah vote...tak bape minat, tapi masa Form 2 dulu penah minat bola..sebab masa tu kawan2 gila bola. Nostalgia Piala Dunia 1998.

_________________
UmmuZahrah.com "Berikan kasih sayang, nescaya kamu akan dikasihi dan berilah kemaafan, nescaya kamu akan diberikan kemaafan." [HR Ahmad]

RaudhatulMardhiah.com "Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang." [QS 13:28]
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Abuputri2
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 5724
Location: Jalan Raja Laut Kuala Lumpur

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 2:04 am
Reply with quote

FATHI wrote:
tak minat bola sepak.

for me, its a bunch of stupid people kicking n quarrelling over one spherical object

Wsm,

Sheikh hadith, tak syok ler cemuh benda yang harus yang orang lain minat. sabar sheikh. kalau boleh, nak tahu juger cara sheikh hadith bersenam ?

_________________
Tegas berakidah, keluasan fekah di bawah garis syara' di utamakan.


Last edited by Abuputri2 on Sun Oct 31, 2010 3:25 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile
Nadim
Ahli Setia



Joined: Jun 11, 2010
Posts: 2736

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 2:07 am
Reply with quote

Sentiasa ada option,boleh ambil game tennis,pun syiok jugak....baru lepas tadi game tennis..... Very Happy
Back to top
View user's profile
Abuputri2
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 5724
Location: Jalan Raja Laut Kuala Lumpur

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 2:08 am
Reply with quote

Kbyne,

wah otai, boleh main tennis, hati2 tulang belakang tu nak pakai lama tu. syabas.

_________________
Tegas berakidah, keluasan fekah di bawah garis syara' di utamakan.
Back to top
View user's profile
kawakib_duriyah
Panel Hadith



Joined: Dec 07, 2008
Posts: 4689

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 2:29 am
Reply with quote

Saya pula, jika tidak menonton tidak mengapa. Jika menonton hanya sekadar hiburan dan untuk menghilangkan stress boleh juga sekali sekala. Saya tidak rasa ia sesuatu yang bodoh, jika tidak masakan TGNA bermain bola juga selepas solat Asar ketika menuntut di Pondok Jerteh sebelum Perang Jepun dulu (riwayat dinyatakan sendiri oleh TGNA dalam temuramah oleh Hot.fm)
_________________
Kembara Makna

kembaramakna.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
hasanf
Student L4



Joined: Jun 30, 2008
Posts: 793
Location: BBBangi/Kangar

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 3:13 am
Reply with quote

Saya menonton semua atau hampir semua game yg melibatkan Chelsea. Jarang terlepas. Kalau ada program lain, saya akan dload hilite game yg terlepas di blog "Aku Muzik Hampa".
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
Abuputri2
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 5724
Location: Jalan Raja Laut Kuala Lumpur

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 3:26 am
Reply with quote

Abuputri2 wrote:
FATHI wrote:
tak minat bola sepak.

for me, its a bunch of stupid people kicking n quarrelling over one spherical object

Wsm,

Sheikh hadith, tak syok ler cemuh benda yang harus yang orang lain minat. sabar sheikh. kalau boleh, nak tahu juger cara sheikh hadith bersenam ?

cont'

supaya kelihatan tidak b*d*h.

_________________
Tegas berakidah, keluasan fekah di bawah garis syara' di utamakan.
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 1 of 5
All times are GMT + 8 Hours
Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Setiap amalan itu adalah berdasarkan niat

-- HR. Bukari dan Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 81
Bots: 2
Total: 83
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster