Community Forums
Sukan badminton

Go to page 1, 2, 3 ... 108, 109, 110  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexRiadah
View previous topic :: View next topic  
Author Message
laboo
Student L3



Joined: Dec 20, 2009
Posts: 677

PostPost subject: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 9:09 am
Reply with quote

jom cerita pasal sukan badminton. Kalo ada sesapa yg otai bleh bg panduan skit mengenai raket badminton. raket apa yg paling bagus? saya tengah mencari raket baru yg ok.
Back to top
View user's profile
Sir
Auto Expert



Joined: Jul 29, 2008
Posts: 3623

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 9:12 am
Reply with quote

laboo,

reket banyak sekarang. Tengok style main. Jenis offensive ke defensive. Kalau beginner beli yg basic dulu. Style lama yg masih releven ialah "carbonex". Kemudian belajarlah buat "stroke".

_________________
LAAILAAHAILLALLAAH ...
Remember this - "A Setback Is a Setup for a Comeback!!"
Back to top
View user's profile
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 9:13 am
Reply with quote

ana x pakar...cumer nak kongsi jer...ana pakai protech,,, dulu pakai carlton tapi lps patah tu susah plak nak carik carlton.... protech buleh tahan la ok.... harga plak berpatutan....yonex sgt mahal dan kalau harga bawah rm300 rasernyer bukan ory ( atas tunjuk ajar tokey kedai ).... kalau nak bli kene tau cara main tu mcm maner...ader yg attack dan ader defens.... time nak bli buleh mintak nasehat dari tokey kedai
_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
bocah
Banned User



Joined: Dec 20, 2009
Posts: 1739

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 9:20 am
Reply with quote

yes..sembang yang buat kita tak akan di halang dan takde cabaran...
Back to top
View user's profile
laboo
Student L3



Joined: Dec 20, 2009
Posts: 677

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 9:22 am
Reply with quote

saya skang ada pro ace n 1 lg ntah brand nano ker apa namanya n cadang nak jual. dulu saya pnah guna carlton gak n mmg best sbb ringan laju bola. tp company carlton dah bungkus rasanya. skang sy nak cari yg lbih kpd kepada defense n kalo pukul laju skit ke belakang sbb pergelangan tangan saya dah xberapa kuat. kalo ke kedai kena hati2 gak sbb kdg2 tokey kedai auta gak sbb xsmua tahu main tp pandai jual jer hehehe
_________________
Hisablah dirimu sebelum diri mu dihisab
Back to top
View user's profile
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 9:25 am
Reply with quote

laboo wrote:
saya skang ada pro ace n 1 lg ntah brand nano ker apa namanya n cadang nak jual. dulu saya pnah guna carlton gak n mmg best sbb ringan laju bola. tp company carlton dah bungkus rasanya. skang sy nak cari yg lbih kpd kepada defense n kalo pukul laju skit ke belakang sbb pergelangan tangan saya dah xberapa kuat. kalo ke kedai kena hati2 gak sbb kdg2 tokey kedai auta gak sbb xsmua tahu main tp pandai jual jer hehehe

kalau p kat Pudu Plaza ada satu kedai ni baguih la.... tapi brand yg dier jual Yonex ( yg ory sahaja rm500 ke atas ) n protech jer....tapi sblm bli bleh tanyer n mintak cadangan dari dier la aper yg sesuai...harga plak bleh tawar2...tapi enta kat utara x dapek nak nolong

_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
Sir
Auto Expert



Joined: Jul 29, 2008
Posts: 3623

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 9:38 am
Reply with quote

laboo ni gayenya bukan beginner dah ni. Siap buleh bagi backhand smash ni :-)
_________________
LAAILAAHAILLALLAAH ...
Remember this - "A Setback Is a Setup for a Comeback!!"
Back to top
View user's profile
ibnuwan
Student L7



Joined: Jun 27, 2008
Posts: 1840
Location: KT - KL - KTN

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 9:41 am
Reply with quote

tengok lin dan test racket kat you tube, memang superb la mamat tu..
ana ada gosen satu, model ape ntah tak ingat.. rm650 masa beli dulu.. yonex satu beli kat giant, rm99 je.. wat main ngan zaujah ana.. Smile sebelum ni masa aktif main badminton ana guna racket adik ana, dia tak guna.. yonex tu dah cecah 1k sebatang.. huhu..

_________________
ALlah Yang Menguatkan Yang Haq Dan Dialah Penunjuk Jalan Yang Benar
Back to top
View user's profile
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 9:44 am
Reply with quote

Sir wrote:
laboo ni gayenya bukan beginner dah ni. Siap buleh bagi backhand smash ni :-)

dah level taufiq hidayat ni....[video width=250 height=200]http://www.youtube.com/watch?v=eEsARpxuYTM[/video]

_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 9:45 am
Reply with quote

aisey...x jadi plak video yg ana masukkan

www.youtube.com/watch?v=eEsARpxuYTM

_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
laboo
Student L3



Joined: Dec 20, 2009
Posts: 677

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 2:39 pm
Reply with quote

mmg le bkn beginner sbb lama dah dok main tp kalo level tu kira novice lg sbb xder la terer main hehehe sy ni lemah tang smash. dr dulu smash xmenjadi sgt. maybe sbb pergelangan tangan pnah tergeliat kocik2 dulu. kalo bola ke belakang sgt pon xberapa boleh hayun balik sampai ke belakang lawan.
_________________
Hisablah dirimu sebelum diri mu dihisab
Back to top
View user's profile
laboo
Student L3



Joined: Dec 20, 2009
Posts: 677

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Thu May 20, 2010 2:41 pm
Reply with quote

pada pandangan smua yg main badminton..raket brand apa yg terbaik pada pandangan anda? adakah yonex masih terbaik? atau li ning sbb lin dan pakai raket tu...
_________________
Hisablah dirimu sebelum diri mu dihisab
Back to top
View user's profile
laboo
Student L3



Joined: Dec 20, 2009
Posts: 677

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Fri May 21, 2010 6:28 am
Reply with quote

takder org yg terer pasal badminton ker? hehehe
_________________
Hisablah dirimu sebelum diri mu dihisab
Back to top
View user's profile
gruggle10
Student L7



Joined: Apr 19, 2009
Posts: 1610

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Fri May 21, 2010 6:31 am
Reply with quote

lorr,baru teringat,saya ada raket badminton rupenye..hehe!lame sangat dah tak main
Back to top
View user's profile
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: Sukan badminton
Posted: Fri May 21, 2010 6:48 am
Reply with quote

li ning x banyak kat malaysia...saya pernah jumpa ader dua kedai jer satu kat ampang n puchong....harga rm3rat ke atas semua....sekarang x tau lah.... mellalui komen2 tokey kedai.... li ning ni raketnyer agak lembut, tu jer info saya ada.... pada saya raket bagus or tidak bergantung keserasian antara diri ngan brand yg biaser kita guna...
_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Riadah
Page 1 of 110
All times are GMT + 8 Hours
Go to page 1, 2, 3 ... 108, 109, 110  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Akan ada para pemimpin yang kamu setujui (kebaikan sebahagian perbuatan mereka) dan kamu akan membantah (kejahatan sebahagian perbuatan mereka). Sesiapa yang membenci (perbuatan munkar tersebut) maka dia terlepas (dari dosa), sesiapa yang membantah maka dia selamat (dari dosa), namun (yang berdosa) sesiapa yang redha dan menuruti (perbuatan munkar)”. Sahabah bertanya: “Tidakkah boleh kami perangi mereka?” Jawab baginda: “Tidak selagi mana mereka bersolat

-- HR. Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 48
Bots: 2
Total: 50
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster