Community Forums
UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Go to page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mustaqill
Panel BA



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 11488
Location: KUALA LUMPUR, SHAH ALAM

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Mon Jan 09, 2012 2:18 pm
Reply with quote

maulena wrote:
akob73 wrote:
mustaqill wrote:
Ada yang guna FB ciptaan Yahudi untuk menyebarkan sunnah.

Ada yang guna transaksi bank konvensional ciptaan Yahudi untuk zakat dan sedekah.

Dan ada yg guna teknologi Gali parit dari Parsi untuk dijadikan benteng..

Ini bukan isu sebenornya.. Teknologi atau metode apa pun selagi tidak membawa keburukan dan melanggar syarak. boleh follow dari sesiapa pong

setuju dgn Tuan CEO

hari2 baca bukan jalan yahudi yg engkau murkai paling kurang 17 kali pun tak nampak cara nabi...
tuan kena perbaiki solat. sejak bila demo bawa kebaikan>>>

Tak paham.

_________________
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)
Back to top
View user's profile Send e-mail
albalinja
Banned User



Joined: Dec 28, 2011
Posts: 153

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Mon Jan 09, 2012 2:36 pm
Reply with quote

mustaqill wrote:
maulena wrote:
akob73 wrote:
mustaqill wrote:
Ada yang guna FB ciptaan Yahudi untuk menyebarkan sunnah.

Ada yang guna transaksi bank konvensional ciptaan Yahudi untuk zakat dan sedekah.

Dan ada yg guna teknologi Gali parit dari Parsi untuk dijadikan benteng..

Ini bukan isu sebenornya.. Teknologi atau metode apa pun selagi tidak membawa keburukan dan melanggar syarak. boleh follow dari sesiapa pong

setuju dgn Tuan CEO

hari2 baca bukan jalan yahudi yg engkau murkai paling kurang 17 kali pun tak nampak cara nabi...
tuan kena perbaiki solat. sejak bila demo bawa kebaikan>>>

Tak paham.

Betul lah kata Maulena tuh.
Takkan tak nampak jugak.

_________________
bajibaja
Back to top
View user's profile
GoTheHome
Ahli Setia



Joined: Aug 14, 2009
Posts: 2232

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Mon Jan 09, 2012 2:43 pm
Reply with quote

albalinja wrote:
mustaqill wrote:
maulena wrote:
akob73 wrote:
mustaqill wrote:
Ada yang guna FB ciptaan Yahudi untuk menyebarkan sunnah.

Ada yang guna transaksi bank konvensional ciptaan Yahudi untuk zakat dan sedekah.

Dan ada yg guna teknologi Gali parit dari Parsi untuk dijadikan benteng..

Ini bukan isu sebenornya.. Teknologi atau metode apa pun selagi tidak membawa keburukan dan melanggar syarak. boleh follow dari sesiapa pong

setuju dgn Tuan CEO

hari2 baca bukan jalan yahudi yg engkau murkai paling kurang 17 kali pun tak nampak cara nabi...
tuan kena perbaiki solat. sejak bila demo bawa kebaikan>>>

Tak paham.

Betul lah kata Maulena tuh.
Takkan tak nampak jugak.
segalanya bukan yahudi yang punya
segalanya Allah yang punya

_________________
Apa yang dihadapi adalah takdir.
Bagaimana menghadapi adalah ujian
Back to top
View user's profile Send e-mail
maulena
Student L6



Joined: Mar 19, 2009
Posts: 1381

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Wed Jan 11, 2012 10:02 am
Reply with quote

albalinja wrote:
mustaqill wrote:
maulena wrote:
akob73 wrote:
mustaqill wrote:
Ada yang guna FB ciptaan Yahudi untuk menyebarkan sunnah.

Ada yang guna transaksi bank konvensional ciptaan Yahudi untuk zakat dan sedekah.

Dan ada yg guna teknologi Gali parit dari Parsi untuk dijadikan benteng..

Ini bukan isu sebenornya.. Teknologi atau metode apa pun selagi tidak membawa keburukan dan melanggar syarak. boleh follow dari sesiapa pong

setuju dgn Tuan CEO

hari2 baca bukan jalan yahudi yg engkau murkai paling kurang 17 kali pun tak nampak cara nabi...
tuan kena perbaiki solat. sejak bila demo bawa kebaikan>>>

Tak paham.

Betul lah kata Maulena tuh.
Takkan tak nampak jugak.
tuan, demo mafsadahnya adalah pasti, ini lahir dari cara yahudi atau nasara.. taghyir mungkar cara islam takde kah?? so, apa guna tuan doa ihdina al-sirot al-mustqim 17 kali sehari dalam solat jika masih ambil cara al-maghdhub alaihim dan al-dhollin??? iini bukan soal gali parit.. ini soal adakah ia cara nabi atau tidak??
Back to top
View user's profile
mustaqill
Panel BA



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 11488
Location: KUALA LUMPUR, SHAH ALAM

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Wed Jan 11, 2012 2:12 pm
Reply with quote

Maulena,

1. Demo ada baik dan buruk. Kedua-duanya pasti.

2. Demo tiada kena mengena dengan agama Yahudi atau Nasrani.

3. Kalau ada, BUKTIKAN.

Rilekslah. Apa yang terkujat macam ni sekali?

_________________
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)
Back to top
View user's profile Send e-mail
maulena
Student L6



Joined: Mar 19, 2009
Posts: 1381

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Thu Jan 12, 2012 3:55 am
Reply with quote

demo bukan cara yang ditunjukkan oleh sahabat dan solafussoleh dalam taghyir munkar.
menunjuk jalan yang tidak dilakukan oleh manusia yang terbaik akan menjauhkan manusia daripada Allah...
Back to top
View user's profile
maulena
Student L6



Joined: Mar 19, 2009
Posts: 1381

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Thu Jan 12, 2012 3:56 am
Reply with quote

mustaqill wrote:
Maulena,

1. Demo ada baik dan buruk. Kedua-duanya pasti.

2. Demo tiada kena mengena dengan agama Yahudi atau Nasrani.

3. Kalau ada, BUKTIKAN.
Rilekslah. Apa yang terkujat macam ni sekali?

digunakan oleh puak yahudi dalam revolusi perancis yang membawa motto persaudaraan dan kesaksamaan...
Back to top
View user's profile
amirulhakimi
Student L6



Joined: Feb 16, 2010
Posts: 1216

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Thu Jan 12, 2012 4:40 am
Reply with quote

maulena wrote:
mustaqill wrote:
Maulena,

1. Demo ada baik dan buruk. Kedua-duanya pasti.

2. Demo tiada kena mengena dengan agama Yahudi atau Nasrani.

3. Kalau ada, BUKTIKAN.
Rilekslah. Apa yang terkujat macam ni sekali?

digunakan oleh puak yahudi dalam revolusi perancis yang membawa motto persaudaraan dan kesaksamaan...

hehehe..ini adalah BUKTI yang KENYATAAN MAULENA ADALAH BUKTI.... ini jenis orang tulis buku tak perlu references ni..
Back to top
View user's profile
mustaqill
Panel BA



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 11488
Location: KUALA LUMPUR, SHAH ALAM

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Thu Jan 12, 2012 4:51 am
Reply with quote

maulena wrote:
mustaqill wrote:
Maulena,

1. Demo ada baik dan buruk. Kedua-duanya pasti.

2. Demo tiada kena mengena dengan agama Yahudi atau Nasrani.

3. Kalau ada, BUKTIKAN.
Rilekslah. Apa yang terkujat macam ni sekali?

digunakan oleh puak yahudi dalam revolusi perancis yang membawa motto persaudaraan dan kesaksamaan...

Revolusi Perancis = Agama Yahudi?

Bagus.

_________________
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)
Back to top
View user's profile Send e-mail
ibnuabbas
Ahli Setia



Joined: Dec 25, 2008
Posts: 2931
Location: Klang-Kepong-Shah Alam

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Thu Jan 12, 2012 6:04 am
Reply with quote

Ya, betul. Yahudi ada kaitan dengan mana2 revolusi. Mereka bijak mengambil kesempatan di atas revolusi rakyat.

tapi bukan dijadikan alasan untuk kita membuang mana2 yang berkaitan dengan Yahudi.

_________________
My Blog - www.murabi6.wordpress.com

MuRabi6, Aufa Hannan, Cream Of Society, Alim Mujahid, Ibnu Taymiyyah dan Az-Zahabiy
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
maulena
Student L6



Joined: Mar 19, 2009
Posts: 1381

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Thu Jan 12, 2012 6:30 am
Reply with quote

mustaqill wrote:
maulena wrote:
mustaqill wrote:
Maulena,

1. Demo ada baik dan buruk. Kedua-duanya pasti.

2. Demo tiada kena mengena dengan agama Yahudi atau Nasrani.

3. Kalau ada, BUKTIKAN.
Rilekslah. Apa yang terkujat macam ni sekali?

digunakan oleh puak yahudi dalam revolusi perancis yang membawa motto persaudaraan dan kesaksamaan...

Revolusi Perancis = Agama Yahudi?

Bagus.
cara yahudi apakah agama kita muflis cara ???
Back to top
View user's profile
maulena
Student L6



Joined: Mar 19, 2009
Posts: 1381

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Thu Jan 12, 2012 6:32 am
Reply with quote

selagimana kita jauh dari jalan nabi dan solafussoleh semakin jauh kita dari Allah...
tuan, mana ada solafussoleh guna cara demo.. cuba beri dalil
Back to top
View user's profile
mustaqill
Panel BA



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 11488
Location: KUALA LUMPUR, SHAH ALAM

PostPost subject: Re: UPSI: Apa yang berlaku sebenarnya ?
Posted: Thu Jan 12, 2012 6:45 am
Reply with quote

Saya minta bukti kaitan demonstrasi dengan agama Yahudi, Maulena bagi Revolusi Perancis.

Nampaknya Maulena tak baca apa-apa pasal Revolusi Perancis, apatah lagi beza demonstrasi dan revolusi.

Bani Abbas pun guna cara Yahudilah ya bila mereka menumbangkan Umawiyyin?

_________________
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)
Back to top
View user's profile Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 17 of 17
All times are GMT + 8 Hours
Go to page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Berpeganglah kamu sekelian dengan Kitab Allah, halalkanlah apa yang telah dihalalkan dan haramkanlah apa yang telah diharamkan.

-- HR. Abu Daud

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 84
Bots: 1
Total: 85
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster