Community Forums
Syarikat jual TOp UP
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ibn_Firdaus
Pro Sunnah



Joined: Jan 11, 2010
Posts: 11753

PostPost subject: Syarikat jual TOp UP
Posted: Wed Jan 11, 2012 4:16 am
Reply with quote

Assalamualaikum

Syarikat jual top up mana yang bagus ek ? Saya dulu pernah masuk, perghhh.. teruklah. Servis hampeh. Tu syarikat kaum Melayu tu. Hurmmm.

Siapa ada pengalaman syarikat yang bagus servis dan kualiti , mohon share sini.

_________________
Manhajku sebagaimana dilalui RASULULLAH saw dan para sahabatnya. . . bukan MANHAJ ini dan itu . KEWAJIBANKU adalah mengikuti MANHAJ ALLAH dan RASUL-Nya , dan bukan selainnya.
Back to top
View user's profile
NAZ
Moderator



Joined: Nov 12, 2008
Posts: 12875
Location: De' C Ni

PostPost subject: Re: Syarikat jual TOp UP
Posted: Wed Jan 11, 2012 4:41 am
Reply with quote

top up apa?
_________________
نورعينى احمد
Talent win games, but teamwork and intelligence win championship.
Winners never Quit, Quitters never Win!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Ibn_Firdaus
Pro Sunnah



Joined: Jan 11, 2010
Posts: 11753

PostPost subject: Re: Syarikat jual TOp UP
Posted: Wed Jan 11, 2012 4:44 am
Reply with quote

TOpup kredit celcom , maxis, digi u mobile seumpamanya.
_________________
Manhajku sebagaimana dilalui RASULULLAH saw dan para sahabatnya. . . bukan MANHAJ ini dan itu . KEWAJIBANKU adalah mengikuti MANHAJ ALLAH dan RASUL-Nya , dan bukan selainnya.
Back to top
View user's profile
NAZ
Moderator



Joined: Nov 12, 2008
Posts: 12875
Location: De' C Ni

PostPost subject: Re: Syarikat jual TOp UP
Posted: Wed Jan 11, 2012 4:48 am
Reply with quote

kenapa hassle...

sekarang banyak kemudahan untuk top-up credit h/p tu

even boleh dt dari bank account... just sms aja (kan ker dah ada online banking + sms)

_________________
نورعينى احمد
Talent win games, but teamwork and intelligence win championship.
Winners never Quit, Quitters never Win!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Ad-Dien
Pro Sunnah



Joined: Jun 11, 2011
Posts: 3594

PostPost subject: Re: Syarikat jual TOp UP
Posted: Wed Jan 11, 2012 4:51 am
Reply with quote

akhi Ibn Firdaus mahu buka bisnes topup kot.. Wink
_________________
Mohon maaf andai ada salah dan silap,tegurlah andai daku tersalah bicara,terkasar bahasa dan terlanjur kata,maafkanku.
Back to top
View user's profile Send e-mail
Ibn_Firdaus
Pro Sunnah



Joined: Jan 11, 2010
Posts: 11753

PostPost subject: Re: Syarikat jual TOp UP
Posted: Thu Jan 12, 2012 2:03 am
Reply with quote

Bukan apa. Nak jadi wakil top up untuk diri sendiri. Tak yah pergi kedai lagi plus ada diskaun untuk diri sendiri.

Very Happy

Tak ada ke ? Dulu saya join easy reload. Tapi tu ler, macam2 hal berlaku. Sekarang, banyak baki saya dalam tu, tapi tak ingat dah nombor ahli saya. Haiizzzz ~

_________________
Manhajku sebagaimana dilalui RASULULLAH saw dan para sahabatnya. . . bukan MANHAJ ini dan itu . KEWAJIBANKU adalah mengikuti MANHAJ ALLAH dan RASUL-Nya , dan bukan selainnya.
Back to top
View user's profile
Ad-Dien
Pro Sunnah



Joined: Jun 11, 2011
Posts: 3594

PostPost subject: Re: Syarikat jual TOp UP
Posted: Thu Jan 12, 2012 2:19 am
Reply with quote

Ibn_Firdaus wrote:
Bukan apa. Nak jadi wakil top up untuk diri sendiri. Tak yah pergi kedai lagi plus ada diskaun untuk diri sendiri.

Very Happy

Tak ada ke ? Dulu saya join easy reload. Tapi tu ler, macam2 hal berlaku. Sekarang, banyak baki saya dalam tu, tapi tak ingat dah nombor ahli saya. Haiizzzz ~

Nak jadi tauke untuk diri sendiri?huhu...ada juga bisnes macam ini yek..isikan credit saya sekali ya Wink

_________________
Mohon maaf andai ada salah dan silap,tegurlah andai daku tersalah bicara,terkasar bahasa dan terlanjur kata,maafkanku.
Back to top
View user's profile Send e-mail
Ibn_Firdaus
Pro Sunnah



Joined: Jan 11, 2010
Posts: 11753

PostPost subject: Re: Syarikat jual TOp UP
Posted: Thu Jan 12, 2012 2:26 am
Reply with quote

Ad-Dien wrote:
Ibn_Firdaus wrote:
Bukan apa. Nak jadi wakil top up untuk diri sendiri. Tak yah pergi kedai lagi plus ada diskaun untuk diri sendiri.

Very Happy

Tak ada ke ? Dulu saya join easy reload. Tapi tu ler, macam2 hal berlaku. Sekarang, banyak baki saya dalam tu, tapi tak ingat dah nombor ahli saya. Haiizzzz ~

Nak jadi tauke untuk diri sendiri?huhu...ada juga bisnes macam ini yek..isikan credit saya sekali ya Wink

Hahaha. alkisah, kerana nak top up bila perlu saja. Dan nak top up kan kawan2 yang ada. Very Happy Nanti, tak ada la yang nak minta share2, hahahahah. Kedekut tak kedekut, biar adil. Hehehe ~

_________________
Manhajku sebagaimana dilalui RASULULLAH saw dan para sahabatnya. . . bukan MANHAJ ini dan itu . KEWAJIBANKU adalah mengikuti MANHAJ ALLAH dan RASUL-Nya , dan bukan selainnya.
Back to top
View user's profile
Ad-Dien
Pro Sunnah



Joined: Jun 11, 2011
Posts: 3594

PostPost subject: Re: Syarikat jual TOp UP
Posted: Thu Jan 12, 2012 3:33 am
Reply with quote

dulu masa jual tu? ada cas tambahan tak?hehe

e.g topup RM5 jadi RM5.50..dan sebagainya..ada tak?hehe Very Happy

_________________
Mohon maaf andai ada salah dan silap,tegurlah andai daku tersalah bicara,terkasar bahasa dan terlanjur kata,maafkanku.
Back to top
View user's profile Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 1 of 1
All times are GMT + 8 Hours



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Barangsiapa yang beriman pada ALLAH SWT dan hari akhir maka hendaklah berkata baik atau lebih baik diam.

-- HR. Bukhari dan Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 66
Bots: 1
Total: 67
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster