Community Forums
Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Go to page Previous  1, 2, 3 ... , 30, 31, 32  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Athma_Godam
Moderator



Joined: Oct 16, 2008
Posts: 6591
Location: Semerah Padi

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Thu Dec 08, 2011 4:22 am
Reply with quote

RD73 wrote:
peyoy wrote:
Allah tidak serupa dengan makhluk. Kita beriman kesemua sifat yg Allah nyatakan. Jangan difikir mendalam bagaimana dikatakan tangan Allah, kaki Allah, lihat & dengar Allah, dekatnya Allah. Yg pasti kesemua sifat Allah tidak sama dgn makhluk. Akal kita terbatas..



Awat susah sangat nak faham...

dah cantik dah ni...tak payah fikir dalam2... kita fikir macam mana nak buat duit lagi best... boleh tolong orang nanti.

daku sefikiran dengan anda..
Back to top
View user's profile
peyoy
Pro Sunnah



Joined: Dec 09, 2008
Posts: 3827
Location: Ampang, KL

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 4:22 am
Reply with quote

maaf la jika pertanyaan ana nie pernah ditanya. Kenapa Abu Aqif berubah nak upload pula?
_________________
BID'AH BUSTER. NABI SAW FIRST! TOK SYEIKH-TOK SYEIKH..LU SAPA NAK OVER (GLULUW) DRP NABI SAW...

peyoy-spying-gadget.blogspot.com

Back to top
View user's profile Visit poster's website
GoTheHome
Ahli Setia



Joined: Aug 14, 2009
Posts: 2232

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Thu Dec 08, 2011 4:27 am
Reply with quote

peyoy wrote:
Allah tidak serupa dengan makhluk. Kita beriman kesemua sifat yg Allah nyatakan. Jangan difikir mendalam bagaimana dikatakan tangan Allah, kaki Allah, lihat & dengar Allah, dekatnya Allah. Yg pasti kesemua sifat Allah tidak sama dgn makhluk. Akal kita terbatas..



Awat susah sangat nak faham...

kalu FULLSTOP(.) kat sini memang dah faham. Tidak ada apa pun yang serupa dengan Nya
tapi kalu ada koma(,) dan disusuli oleh soalan dan penyataan... contoh; ada org bertanya dan menyatakan. "kan ke Dia Maha Berkuasa, semua boleh aje bagi Nya".

_________________
Apa yang dihadapi adalah takdir.
Bagaimana menghadapi adalah ujian
Back to top
View user's profile Send e-mail
nurledge
Panel Aqidah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 1207

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 4:34 am
Reply with quote

GoTheHome wrote:

Allah ada tangan tapi tangan Nya tak semestinya seperti tangan sekelian makhluk Nya tetapi Allah ada tangan
.

La musykilah - Sebab Allah sudah sifatkan bagi-Nya ada Tangan - lihat Surah Sod:75

GoTheHome wrote:

Allah duduk tapi tak semesti nya duduk Nya seperti duduk nya sekelian makhluk tapi Dia duduk.

Allah sifatkan diri-Nya Istiwa lihat Surah Toha:4; lebih baik guna lafaz asal iaitu Istiwa walaupun ada yg menterjemahkan kpd Bersemayam. Versi terjemahan english lebih baik iaitu Raise above; sesuai dgn maknanya 'Ala atau 'Irtafa'a. Duduk/Jalasa bukanlah lafaz yg terbaik disamping kita tidak tolak kerana warid dari imam2 salafussoleh yg mengunakannya.
Back to top
View user's profile Visit poster's website
ladiaas
Ahli Setia



Joined: Dec 20, 2010
Posts: 2833
Location: Australia

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 4:34 am
Reply with quote

peyoy wrote:
maaf la jika pertanyaan ana nie pernah ditanya. Kenapa Abu Aqif berubah nak upload pula?


mungkin kerana pihak sana tidak amanah kot, dr fadlan sudah complaint ada part dia dipotong.....or maybe strategi tunggu dan lihat belah sana camana....

_________________
Keep it simple, stupid (KISS)


www.youtube.com/user/yat81
Back to top
View user's profile
mustaqill
Panel BA



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 11488
Location: KUALA LUMPUR, SHAH ALAM

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 4:36 am
Reply with quote

Sama-sama kita tengok video versi Abu Aqif. Alhamdulillah dia upload jugak akhirnya.

Thank you Abu Aqif.

_________________
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)
Back to top
View user's profile Send e-mail
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 4:39 am
Reply with quote

ladiaas wrote:
peyoy wrote:
maaf la jika pertanyaan ana nie pernah ditanya. Kenapa Abu Aqif berubah nak upload pula?


mungkin kerana pihak sana tidak amanah kot, dr fadlan sudah complaint ada part dia dipotong.....or maybe strategi tunggu dan lihat belah sana camana....

tggu respon banyak pihak kut........ bukan satu pihak jer....... Jazakallah abu_aqif

_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
almalizy
Beginner



Joined: Sep 05, 2010
Posts: 76
Location: Malaysia

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 4:42 am
Reply with quote

Abu_Imran wrote:
ladiaas wrote:
peyoy wrote:
maaf la jika pertanyaan ana nie pernah ditanya. Kenapa Abu Aqif berubah nak upload pula?


mungkin kerana pihak sana tidak amanah kot, dr fadlan sudah complaint ada part dia dipotong.....or maybe strategi tunggu dan lihat belah sana camana....

tggu respon banyak pihak kut........ bukan satu pihak jer....... Jazakallah abu_aqif
Alhamdulillah . Jom sama-sama tengok

_________________
"Sesiapa yang mencari keredhaan Allah menyebabkan manusia lain marah kepadanya, Allah akan terus redha kepadanya dan menjadikan hati-hati orang lain juga redha kepadanya.

Sesiapa yang mencari keredhaan manusia menyebabkan Allah murka kepadanya, Allah akan terus murka kepadanya, dan menjadikan manusia lain benci kepadanya."Mawquf kepada Aisyah, Sahih Ibn Hibban, Kitab al-Bir wa al-Ihsan, No. Hadith 276
Back to top
View user's profile
abuMuhammad
Student L2



Joined: Jun 05, 2009
Posts: 385

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 4:55 am
Reply with quote

insyaAllah..kita tunggu video abu aqif...dia mmg ade alasan yg tersendiri..saya smpat mengeTEH bersamanya dan UFMO slps diskusi dgn abu syafiq al-alsy'ari...dia cuma ckp dia blum berniat nk upload ats bbrp fktor..ketiadaan masa, faktor fitnah utk umum dll...ana juga bersetuju...krn org awam berbeda level pemikirannya..sbb tu dlm uslub da'wah kita disuruh lihat level mad'u...dan UFMO xpernah halang dari upload..saya simpati dgn abu aqif bila disindir..saya pernah tgk IPhone calendar dia..dlm bln december cthnya dia hny ade 3 hari tnpa rakaman kuliah...smoga Allah membalas sgala pengorbanannya menyebarluaskan da'wah sunnah di malaysia...

alhamdulillah...UFMO is ready for the second round...ana cdgkan dipujuk abu islam fathul bari join skli...sbb UFMO sgt baik pd ana..dia sgt pnyabar orgnya..subhanallah..dpt lihat bagaimana dia mnahan sabar spnjg diskusi..
Back to top
View user's profile
kayrollz
Pro Sunnah



Joined: Aug 10, 2010
Posts: 7919

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 5:05 am
Reply with quote

abuMuhammad,

dia dah upload la... guna proxy.

_________________


AFN PAINTBALLZ

Be prepare for the next WAR~ (February)
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
Abu_Bunyameen
Student L7



Joined: Jun 29, 2008
Posts: 1756
Location: Putrajaya

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 5:08 am
Reply with quote

abuMuhammad wrote:
insyaAllah..kita tunggu video abu aqif...dia mmg ade alasan yg tersendiri..saya smpat mengeTEH bersamanya dan UFMO slps diskusi dgn abu syafiq al-alsy'ari...dia cuma ckp dia blum berniat nk upload ats bbrp fktor..ketiadaan masa, faktor fitnah utk umum dll...ana juga bersetuju...krn org awam berbeda level pemikirannya..sbb tu dlm uslub da'wah kita disuruh lihat level mad'u...dan UFMO xpernah halang dari upload..saya simpati dgn abu aqif bila disindir..saya pernah tgk IPhone calendar dia..dlm bln december cthnya dia hny ade 3 hari tnpa rakaman kuliah...smoga Allah membalas sgala pengorbanannya menyebarluaskan da'wah sunnah di malaysia...

alhamdulillah...UFMO is ready for the second round...ana cdgkan dipujuk abu islam fathul bari join skli...sbb UFMO sgt baik pd ana..dia sgt pnyabar orgnya..subhanallah..dpt lihat bagaimana dia mnahan sabar spnjg diskusi..

Great Great Great

tengok video dah mengetap gigi je. Geramm....

_________________
Kejayaan Manusia Adalah Di Dalam Mentaati Seluruh Perintah Allah, Menjauhi LaranganNYA dan mengikut Sunnah Rasulullah SAW.
Dapatkan Busana Muslimah Anda Di Sini **BEAUTYHEEJAB** >> [b]http://beautymusleem.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Send e-mail
Abu_Umar
Student L3



Joined: Aug 13, 2009
Posts: 542
Location: Sentul, KL

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 6:31 am
Reply with quote

Bagi ana golongan Ahbash tidak perlu berinterrogasi kerana golongan mereka telah menyesatkan ibnu Bas, albani maupun ulamak yang tak seliran dgn mereka..., permikiran mereka tidak dpt menerima akan hujah melainkan memutarkan hujah dan memerangkap menyebabkan kita mengetap gigi kerana terlalu geram...bagi ana berlepaskan diri sifat2 seperti tu..wa
_________________
Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang taqwa
Back to top
View user's profile
ibnu_nabil
Student L2



Joined: Apr 22, 2011
Posts: 364

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 7:32 am
Reply with quote

so AbuAqif bagi izin upload jugak akhirnya. biasalah, hero kalah dulu. ini baru betul The Art of War. so moderator ka, syeikh ka, dah sindir2, cerca2 AbuAqif penakut la, apa la, jangan sombong nak mintak maaf pulak. unless manhaj mutaqaddimun memang 'aku dijalan yang betul, takkan salah, takkan mintak maaf..' methodnya.
Back to top
View user's profile
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 7:34 am
Reply with quote

ibnu_nabil wrote:
so AbuAqif bagi izin upload jugak akhirnya. biasalah, hero kalah dulu. ini baru betul The Art of War. so moderator ka, syeikh ka, dah sindir2, cerca2 AbuAqif penakut la, apa la, jangan sombong nak mintak maaf pulak. unless manhaj mutaqaddimun memang 'aku dijalan yang betul, takkan salah, takkan mintak maaf..' methodnya.

betul la tu...

dia hny ade 3 hari tnpa rakaman kuliah...smoga Allah membalas sgala pengorbanannya menyebarluaskan da'wah sunnah di malaysia...

ana terang2 x mampu buat seperti ini Jazakallah :jkk Jazakallah

_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
ahchonx
Student L7



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 1705
Location: Osnabrück, Germany

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Thu Dec 08, 2011 7:35 am
Reply with quote

ibnu_nabil wrote:
so AbuAqif bagi izin upload jugak akhirnya. biasalah, hero kalah dulu. ini baru betul The Art of War. so moderator ka, syeikh ka, dah sindir2, cerca2 AbuAqif penakut la, apa la, jangan sombong nak mintak maaf pulak. unless manhaj mutaqaddimun memang 'aku dijalan yang betul, takkan salah, takkan mintak maaf..' methodnya.
Great Great Great Great Great Great Great Great Great Great Great Great Great Great Great Great Great
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 31 of 32
All times are GMT + 8 Hours
Go to page Previous  1, 2, 3 ... , 30, 31, 32  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Seorang telah melakukan satu dosa, lalu dia berkata: Wahai Tuhanku ampunilah dosaku. Lalu Allah azza wa jalla berfirman: Hamba-Ku melakukan dosa dan dia mengetahui bahawa baginya Tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya – dalam riwayat yang lain ditambah: Aku ampunkan dosanya. Kemudian dia kembali melakukan dosa yang lain, dia berkata: Wahai Tuhanku aku telah melakukan dosa ampunilah dosaku. Lalu Allah berfirman: Hamba-Ku melakukan dan dia mengetahui bahawa baginya Tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya-dalam riwayat yang lain ditambah: Aku ampunkan dosanya. Lalu dia melakukan dosa sekali lagi, dia berkata: Wahai Tuhanku aku telah melakukan dosa ampunilah dosaku. Lalu Allah berfirman: Hamba-Ku melakukan dan dia mengetahui bahawa baginya tuhan yang boleh mengampun dan menghukumnya, maka aku ampunkan hamba-Ku in, buatlah apa yang kau mahu Aku ampunkan engkau.

-- HR. Bukari dan Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 70
Bots: 0
Total: 70
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster