Community Forums
Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Go to page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 30, 31, 32  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tajdid
Beginner



Joined: Nov 22, 2011
Posts: 63

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Thu Dec 01, 2011 6:12 pm
Reply with quote

akhu_hurairah wrote:
Xifu tak update apa2 di FB.
Abu Syafiq tak update apa2 di FB.

yup. abis usha kt fb la ni mai tanya sini.hmm Sweat Drop

_________________
يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لاَ تُلْهِكُمْ أَمْوَالُكُمْ وَلاَ أَوْلاَدُكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللهِ وَمَنْ يَفْعَلْ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ

“Hai orang-orang yang beriman, janganlah HARTA-HARTAMU dan ANAK-ANAKMU melalaikan kamu dari mengingat Allah. Barangsiapa yang membuat demikian maka mereka itulah orang-orang yang rugi.” (Al-Munafiqun: 9)
Back to top
View user's profile
akhu_hurairah
Ahli Setia



Joined: Jul 29, 2010
Posts: 2071
Location: shah alam

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Fri Dec 02, 2011 2:46 am
Reply with quote

up
_________________
“Berhati-hati kalian daripada sifat prasangka. Sesungguhnya prasangka itu adalah kata-kata yang paling dusta. Jangan saling olok-mengolok, intai-mengintai, atas-mengatasi, dengki mendengki, benci-membenci dan jebak menjebak.

Jadilah kalian laksana hamba-hamba Allah yang bersaudara seperti yang telah diperintahkan kepada kalian. Seorang Muslim itu adalah saudara bagi seorang Muslim yang lain. Janganlah ia menzalimi saudaranya; janganlah ia membiarkannya (apabila ia dizalimi); janganlah ia menghina saudaranya. Taqwa itu di sini, (seraya baginda menunjuk ke dadanya).

Cukuplah bagi seorang Muslim itu kejahatan (dosa) menghina saudaranya yang Mukmin haram bagi seseorang Muslim itu (menceroboh) darah (nyawa) nama baik dan harta seseorang Muslim yang lain.” (Hadith Muttafaqun alaih)
Back to top
View user's profile
fizi
Ilmuwan



Joined: Jul 01, 2008
Posts: 1083
Location: KL

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Fri Dec 02, 2011 2:53 am
Reply with quote

Salam,


Dipetik dari mesej Ustaz Fadlan di Facebook saya:


Quote::
Jadi jam 9 di IIS SETIAWANGSA tmpt terhad. Ana diberi 15 kerusi klu nak kena dafter dgn Ana

_________________
Saling menegur amalan mulia
Back to top
View user's profile Send e-mail
Athma_Godam
Moderator



Joined: Oct 16, 2008
Posts: 6591
Location: Semerah Padi

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Fri Dec 02, 2011 2:55 am
Reply with quote

selalu tukar2.. nampak tak konsisten.. memang bukan komuniti kreatif macamni! kerja nak kritik & pandang belakang.. patutla tamadun ke belakang..

ni ayat anger kat mereka yang terlibat.. orang luar nak datang jadi berbelah bahagi..
Back to top
View user's profile
akhu_hurairah
Ahli Setia



Joined: Jul 29, 2010
Posts: 2071
Location: shah alam

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Fri Dec 02, 2011 2:57 am
Reply with quote

fizi wrote:
Salam,


Dipetik dari mesej Ustaz Fadlan di Facebook saya:


Quote::
Jadi jam 9 di IIS SETIAWANGSA tmpt terhad. Ana diberi 15 kerusi klu nak kena dafter dgn Ana

fizi, ana nak joined enta boleh?
tapi ana dulukan masyaikh AFN lah..

panelnya2 siapa?

_________________
“Berhati-hati kalian daripada sifat prasangka. Sesungguhnya prasangka itu adalah kata-kata yang paling dusta. Jangan saling olok-mengolok, intai-mengintai, atas-mengatasi, dengki mendengki, benci-membenci dan jebak menjebak.

Jadilah kalian laksana hamba-hamba Allah yang bersaudara seperti yang telah diperintahkan kepada kalian. Seorang Muslim itu adalah saudara bagi seorang Muslim yang lain. Janganlah ia menzalimi saudaranya; janganlah ia membiarkannya (apabila ia dizalimi); janganlah ia menghina saudaranya. Taqwa itu di sini, (seraya baginda menunjuk ke dadanya).

Cukuplah bagi seorang Muslim itu kejahatan (dosa) menghina saudaranya yang Mukmin haram bagi seseorang Muslim itu (menceroboh) darah (nyawa) nama baik dan harta seseorang Muslim yang lain.” (Hadith Muttafaqun alaih)
Back to top
View user's profile
Athma_Godam
Moderator



Joined: Oct 16, 2008
Posts: 6591
Location: Semerah Padi

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Fri Dec 02, 2011 3:21 am
Reply with quote

tak leh commit.. login tempat lain, tahu-tahu buat kat tempat lain..bukan boleh ubah selamba macam diaorang yang totally sibuk mengalahkan CEO AirAsia diaorang ni.. ayat tak kurang sinis ni
Back to top
View user's profile
akhu_hurairah
Ahli Setia



Joined: Jul 29, 2010
Posts: 2071
Location: shah alam

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Fri Dec 02, 2011 3:47 am
Reply with quote

Mungkin ada sbb lain.
Antara sebab andaian dari ana, mungkin kedua belah pihak bersetuju melimitkan ahli aliran masing2 utk elakkan gangguan atau benda2 negative.

Dan mungkin pertukaran tempat ini dan perkembangan hal ini tidak di update krn mmg tidak mahukan publisiti meluas oleh krn ia diadakan secara tertutup.

_________________
“Berhati-hati kalian daripada sifat prasangka. Sesungguhnya prasangka itu adalah kata-kata yang paling dusta. Jangan saling olok-mengolok, intai-mengintai, atas-mengatasi, dengki mendengki, benci-membenci dan jebak menjebak.

Jadilah kalian laksana hamba-hamba Allah yang bersaudara seperti yang telah diperintahkan kepada kalian. Seorang Muslim itu adalah saudara bagi seorang Muslim yang lain. Janganlah ia menzalimi saudaranya; janganlah ia membiarkannya (apabila ia dizalimi); janganlah ia menghina saudaranya. Taqwa itu di sini, (seraya baginda menunjuk ke dadanya).

Cukuplah bagi seorang Muslim itu kejahatan (dosa) menghina saudaranya yang Mukmin haram bagi seseorang Muslim itu (menceroboh) darah (nyawa) nama baik dan harta seseorang Muslim yang lain.” (Hadith Muttafaqun alaih)
Back to top
View user's profile
akhu_hurairah
Ahli Setia



Joined: Jul 29, 2010
Posts: 2071
Location: shah alam

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Fri Dec 02, 2011 6:52 am
Reply with quote

Slps khutbah Jumaat ini saya akan batalkan bbrp program2 saya buat beberapa hari sahaja atas sebab2 tertentu antaranya utk urusan lawatan ke oversea. Mohon kemaafan. Wassalam - ABU SYAFIQ.

Ada kaitan dengan program esok?

_________________
“Berhati-hati kalian daripada sifat prasangka. Sesungguhnya prasangka itu adalah kata-kata yang paling dusta. Jangan saling olok-mengolok, intai-mengintai, atas-mengatasi, dengki mendengki, benci-membenci dan jebak menjebak.

Jadilah kalian laksana hamba-hamba Allah yang bersaudara seperti yang telah diperintahkan kepada kalian. Seorang Muslim itu adalah saudara bagi seorang Muslim yang lain. Janganlah ia menzalimi saudaranya; janganlah ia membiarkannya (apabila ia dizalimi); janganlah ia menghina saudaranya. Taqwa itu di sini, (seraya baginda menunjuk ke dadanya).

Cukuplah bagi seorang Muslim itu kejahatan (dosa) menghina saudaranya yang Mukmin haram bagi seseorang Muslim itu (menceroboh) darah (nyawa) nama baik dan harta seseorang Muslim yang lain.” (Hadith Muttafaqun alaih)
Back to top
View user's profile
ABU_MUAZ
Student L6



Joined: Jan 15, 2009
Posts: 1115

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Fri Dec 02, 2011 7:54 am
Reply with quote

saya tetap yakin dia akan 'lari'.
Back to top
View user's profile
NAZ
Moderator



Joined: Nov 12, 2008
Posts: 12875
Location: De' C Ni

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Fri Dec 02, 2011 7:57 am
Reply with quote

akhu_hurairah wrote:
Slps khutbah Jumaat ini saya akan batalkan bbrp program2 saya buat beberapa hari sahaja atas sebab2 tertentu antaranya utk urusan lawatan ke oversea. Mohon kemaafan. Wassalam - ABU SYAFIQ.

Ada kaitan dengan program esok?
a_h,
nak tanya, kenyataan Abu Syafiq tu dapat dari mana?

_________________
نورعينى احمد
Talent win games, but teamwork and intelligence win championship.
Winners never Quit, Quitters never Win!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
ladiaas
Ahli Setia



Joined: Dec 20, 2010
Posts: 2833
Location: Australia

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Fri Dec 02, 2011 8:04 am
Reply with quote

macam harem dia ni
_________________
Keep it simple, stupid (KISS)


www.youtube.com/user/yat81
Back to top
View user's profile
Ibnu_Sulaiman
Student L3



Joined: Dec 27, 2008
Posts: 536
Location: Petaling Jaya, Selangor

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Fri Dec 02, 2011 8:19 am
Reply with quote

NAZ wrote:

a_h,
nak tanya, kenyataan Abu Syafiq tu dapat dari mana?

Itu latest post di page FB Abu Syafiq. No1
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
faisal
Student L6



Joined: Jun 27, 2008
Posts: 1275

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Fri Dec 02, 2011 8:20 am
Reply with quote

Saya pernah tanya abu Syafiq sendiri...

Page FB ada admin yang uruskan...bukan dia...
Back to top
View user's profile
Ibnu_Sulaiman
Student L3



Joined: Dec 27, 2008
Posts: 536
Location: Petaling Jaya, Selangor

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SYAFIQ
Posted: Fri Dec 02, 2011 8:23 am
Reply with quote

entahlah... biarlah apa nak jadi. huhu..
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
kayrollz
Pro Sunnah



Joined: Aug 10, 2010
Posts: 7919

PostPost subject: Re: Dari FB Xifu Naser : MAJLIS INTERROGASI HUJAH UST ABU SY
Posted: Fri Dec 02, 2011 8:23 am
Reply with quote

faisal wrote:
Saya pernah tanya abu Syafiq sendiri...

Page FB ada admin yang uruskan...bukan dia...
So? mcm mana nak kaitkan status tu bukan dia update dgn dia hadir/ tak hadir ke majlis ini?

_________________


AFN PAINTBALLZ

Be prepare for the next WAR~ (February)
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 9 of 32
All times are GMT + 8 Hours
Go to page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 30, 31, 32  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Sesungguhnya seorang hamba mengucapkan satu kata yang diredhai ALLAH SWT yang ia tidak mengira yang akan mendapatkan demikian sehingga dicatat oleh ALLAH SWT keredhaan-NYA bagi orang tersebut sampai nanti hari Kiamat. Dan seorang lelaki mengucapkan satu kata yang dimurkai ALLAH SWT yang tidak dikiranya akan demikian, maka ALLAH SWT mencatatnya yang demikian itu sampai hari Kiamat.

-- HR. al-Tirmizi

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 86
Bots: 0
Total: 86
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster