Community Forums
Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Diskusi Umum tentang motivasi dan kaunseling.
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexKaunseling Islam
View previous topic :: View next topic  
Author Message
aleeya
Student L7



Joined: Mar 02, 2009
Posts: 1776

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sat Mar 05, 2011 7:31 pm
Reply with quote

oooo, baru tahu. Ok tak pe, nanti saya google sendiri.

Maaf ya, saya memang blur abis pasal ni semua. Tu yg tak faham apa kecoh2 ni.

terima kasih bagi tahu.
Back to top
View user's profile
Al_Baghani
Student L6



Joined: Oct 26, 2010
Posts: 1475
Location: Bagan, Butterworth

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sat Mar 05, 2011 7:32 pm
Reply with quote

aleeya wrote:
oooo, baru tahu. Ok tak pe, nanti saya google sendiri.

Maaf ya, saya memang blur abis pasal ni semua. Tu yg tak faham apa kecoh2 ni.

terima kasih bagi tahu.

tak pa, yang blurry leh di sharpen kan (ala photoshop), yang kecoh leh didamaikan Very Happy

_________________
Scooter
Back to top
View user's profile
AHA
Student L7



Joined: Sep 22, 2009
Posts: 1885
Location: Pasir Mas, Kelantan, Malaysia

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sat Mar 05, 2011 7:38 pm
Reply with quote

aleeya wrote:
blur la apa HT ni, definitely bukan High Tea kan?

sy tau maksud tp xphm apasal kecoh2 =_=". xikut perkembangan semasa

_________________
HI
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Al_Baghani
Student L6



Joined: Oct 26, 2010
Posts: 1475
Location: Bagan, Butterworth

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sat Mar 05, 2011 7:39 pm
Reply with quote

AHA wrote:
aleeya wrote:
blur la apa HT ni, definitely bukan High Tea kan?

sy tau maksud tp xphm apasal kecoh2 =_=". xikut perkembangan semasa

salah faham dan emosional gamaknya, dah la AHA diorang pun dah saling bermaafan.

_________________
Scooter
Back to top
View user's profile
AHA
Student L7



Joined: Sep 22, 2009
Posts: 1885
Location: Pasir Mas, Kelantan, Malaysia

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sat Mar 05, 2011 7:43 pm
Reply with quote

Al_Baghani wrote:
AHA wrote:
aleeya wrote:
blur la apa HT ni, definitely bukan High Tea kan?

sy tau maksud tp xphm apasal kecoh2 =_=". xikut perkembangan semasa

salah faham dan emosional gamaknya, dah la AHA diorang pun dah saling bermaafan.

:D.. itu yang bagus :D... kalau asyik gaduh2 boleh jatuh tsiqah Afn

_________________
HI
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
11th
Ahli Setia



Joined: Jul 14, 2008
Posts: 2603

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sat Mar 05, 2011 11:18 pm
Reply with quote

thtl wrote:
MF,

pls, kami mintak maaf kalau ada MOD afn yg hantam HT. Tapi dasar afn mmg jelas, kita tak benarkan HT dituduh secara terbuka di AFN sebab kami bukan COURT.

samada HT sesat atau tidak, kami serahkan kpd Majlis Fatwa kebangsaan.

yang boleh diskus ialah isu Politik secara umum.

Mintak kerjasama kpd yg anti-HT, supaya menahan tangan anda dari melakukan serangan terbuka kpd HTM.

harap maklum

Thread Close

Great

Sila lah jadik CEO utk 10 tahun lagi.

_________________
sicantek.blogspot.com/
Back to top
View user's profile
Nadim
Ahli Setia



Joined: Jun 11, 2010
Posts: 2736

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sat Mar 05, 2011 11:20 pm
Reply with quote

HT tu hape...
Back to top
View user's profile
11th
Ahli Setia



Joined: Jul 14, 2008
Posts: 2603

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sat Mar 05, 2011 11:22 pm
Reply with quote

Kbyne wrote:
HT tu hape...

Hizbut Tahrir. pi google.

_________________
sicantek.blogspot.com/
Back to top
View user's profile
kayrollz
Pro Sunnah



Joined: Aug 10, 2010
Posts: 7919

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sat Mar 05, 2011 11:23 pm
Reply with quote

sape nak tau apa itu HT

sila tanya pak cik google "hizbut tahrir"

_________________


AFN PAINTBALLZ

Be prepare for the next WAR~ (February)
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
Nadim
Ahli Setia



Joined: Jun 11, 2010
Posts: 2736

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sat Mar 05, 2011 11:25 pm
Reply with quote

Jazakallah

ok nantilah dulu...sy nak jogging dulu...

syukran jazilan
Back to top
View user's profile
alak
Banned User



Joined: Nov 11, 2009
Posts: 4351
Location: bila nak turun sini?

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sun Mar 06, 2011 12:32 am
Reply with quote

AHA wrote:
Al_Baghani wrote:
AHA wrote:
aleeya wrote:
blur la apa HT ni, definitely bukan High Tea kan?

sy tau maksud tp xphm apasal kecoh2 =_=". xikut perkembangan semasa

salah faham dan emosional gamaknya, dah la AHA diorang pun dah saling bermaafan.

:D.. itu yang bagus :D... kalau asyik gaduh2 boleh jatuh tsiqah Afn

jatuh tsiqah AFN? selama ni kalau pos mengarut tak risau jatuh tsiqah AFN?

_________________
awas! anda diperhatikan.

gua masih belum setel sama itu Ostad Helmi atau Ultraman. bila lu mau mari Johor?
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
mfauzy
Pro Sunnah



Joined: Aug 27, 2008
Posts: 7045

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sun Mar 06, 2011 1:31 am
Reply with quote

Assalamualaikum

Huu~

Sori saya menyebabkan ke-blur-an sesetengah pihak. Isu ni deep-rooted, tetapi Alhamdulillah saya dah tahu apa sebenarnya yang menjadi punca kekerasan ibnu abbas terhadap HT. Sedangkan hakikatnya maklumat yang beliau peroleh itu tidak tepat sebenarnya.

Saya dah pun berikan respon pada page sebelum ni. Semoga penjelasan saya dapat menjernihkan persepsi ibnu abbas khasnya dan warga AFN amnya.

Wallahua'lam...

_________________
Apologizing - Does not always mean that you are wrong and the other person is right. It just means that you value your relationship more than your ego.
Back to top
View user's profile
mfauzy
Pro Sunnah



Joined: Aug 27, 2008
Posts: 7045

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sun Mar 06, 2011 1:34 am
Reply with quote

mfauzy wrote:
Terima kasih ibnu abbas. Saya pun nak minta maaf.

1) Sepanjang saya belajar, tak pernah pula diajar supaya menyalahkan Muawiyah. Bahkan kami mengiktiraf Muawiyah r.a. sebagai khalifah yang sah.

2) Kami tidak pernah diseru untuk membenci gerakan Islam. Bahkan kami melihat gerakan-gerakan Islam yang ada sebagai gerakan sahabat.

Kunjungan Ukhwah HTM Ke Rumah Terbuka PAS


Soal spam tu saya tak tahu dan saya tak terlibat serta saya tiada kuasa untuk menghalang.

Saya re-post untuk memudahkan pembacaan...

_________________
Apologizing - Does not always mean that you are wrong and the other person is right. It just means that you value your relationship more than your ego.
Back to top
View user's profile
Athma_Godam
Moderator



Joined: Oct 16, 2008
Posts: 6591
Location: Semerah Padi

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sun Mar 06, 2011 2:39 am
Reply with quote

saip wrote:
Saya ambil kesempatan ini untuk berhenti daripada layan segala hal di sini dan taknak menjalinkan apa-apa hubungan kepada forumer di sini, sekalipun saya hendak bertanya soal fiqh dan hadis, saya tidak akan masuk campur urusan masyarakat AFN tidak kira lelaki ataupun perempuan, jika hendak menegur saya pergilah ke facebook.

Saya harap pihak Moderator AFN tidak lagi mengaitkan diri saya dengan mana-mana forumer di AFN.

Kepada Moderator yang anti HT, usahlah anda menyindir ahli biasa di sini kerana anda boleh sahaja jumpa haraki/syabab HT di mana-mana tempat untuk berbai'ah dan berdebat tentang apa yang anda rasa tidak puas hati.

HT bukanlah manhaj seperti sufi ekstrem yang tiada hala tuju cara pembawaan dakwah, HT hanya menyeru kepada penyatuan di bawa satu bumbung . HT mahu mengamalkan sistem kehidupan salafussoleh yang islam keseluruhannya, agar anak-anak kita tidak terjebak dengan gejala sosial yang semakin meruncing ini.

Fahami method dakwah aliran lain, dan hormatilah antara satu sama lain. Islam itu Sunnah, Sunnah itu menegur dengan berhemah dan menasihati dengan cara baik.

Bacalah surah al-ahzab ayat 5 (mengenai khilaf di dalam agama )

bacalah surah an-nahl ayat 125 ( mengenai agama itu saling menasihati )

Adapun anda mengatakan bahawa HT teori semata-mata, saya jangkkan juga salafi ada yang teorinya lebih dari buah hasilnya.

Wasalam

pesanan baik Great

siggy & fb pula, bagaimana? aritu tulis Ust Fathul Bari ******, pastu kat FB pula..

pertanyaan kapasiti peribadi..

berani hanya sesama melayu & islam sahaja ke?
Back to top
View user's profile
gruggle10
Student L7



Joined: Apr 19, 2009
Posts: 1610

PostPost subject: Re: Retrospective entry - Post Pertama Saya...
Posted: Sun Mar 06, 2011 2:52 am
Reply with quote

thtl wrote:
MF,

pls, kami mintak maaf kalau ada MOD afn yg hantam HT. Tapi dasar afn mmg jelas, kita tak benarkan HT dituduh secara terbuka di AFN sebab kami bukan COURT.

samada HT sesat atau tidak, kami serahkan kpd Majlis Fatwa kebangsaan.

yang boleh diskus ialah isu Politik secara umum.

Mintak kerjasama kpd yg anti-HT, supaya menahan tangan anda dari melakukan serangan terbuka kpd HTM.

harap maklum

Thread Close
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Kaunseling Islam
Page 2 of 7
All times are GMT + 8 Hours
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Dari Abu Hurairah r.a, dia mendengar Rasulullah S.A.W bersabda : "barang siapa melapangkan satu kesusahan dunia dari seorang muslim, Allah akan melapangkan satu kesusahan hari kiamat daripadanya, barang siapa mempermudahkan orang lain dalam kesulitan, Allah akan mempermudah baginya dunia & akhirat, barang siapa menutup aib seorang muslim, Allah tutup aibnya dunia & akhirat. Allah sentiasa memberi pertolongan kepada hamba selama hamba itu memberi pertolongan kepada saudaranya.

-- HR Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 84
Bots: 0
Total: 84
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster