Community Forums
Tindakan tidak relevan
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Go to page 1, 2  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hajiustaz_drseiji
Pro Sunnah



Joined: Aug 14, 2009
Posts: 8459

PostPost subject: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:21 pm
Reply with quote

Saya kurang berpuas hati terhadap lock terhadap thread yg dibuka oleh mfauzy....

Sedangkan bukan tuan thread yg terlibat dlm konflik....tp org lain yg tak bertanggungjawab yg abuse thread dia, mengapa tuan thread pulak menjadi mangsa.....

Sepatutnya, boleh delete je yg tak relevant tu, dan bawa ke topik baru yg lain

_________________
Saya luaran nmpk baik
Namun hanya Allah yg tahu, diri saya yg sebenar
Back to top
View user's profile
ahchonx
Student L7



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 1705
Location: Osnabrück, Germany

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:23 pm
Reply with quote

Biasanya, thread itu akan dibersihkan dan dibuka semula. Yang rajin buat ni Kak N kita. Tunggu la beliau bertugas. Very Happy
Back to top
View user's profile
hajiustaz_drseiji
Pro Sunnah



Joined: Aug 14, 2009
Posts: 8459

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:24 pm
Reply with quote

Tapi tiada statement kata nak buat pembersihan...sudah pasti ini akan menimbulkan salah fhm atau membuat org lain tersinggung
_________________
Saya luaran nmpk baik
Namun hanya Allah yg tahu, diri saya yg sebenar
Back to top
View user's profile
ibnuabbas
Ahli Setia



Joined: Dec 25, 2008
Posts: 2931
Location: Klang-Kepong-Shah Alam

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:24 pm
Reply with quote

Ikut mode la.

Ada orang tu xpuas hati kat saya, siap buka satu thread lagi. Nak ajak berbincanglah kononnya.

Tapi kesian. Dia dan HT pun terjun bersama labu2 mereka.

p/s- saya sangat hostile dengan HT sampai mereka xberani nak PM saya. Hanya taw SEPAM je dalam email saya dengan fikrah mereka dan impian mereka yang xbersesuaian dengan keadaan.

_________________
My Blog - www.murabi6.wordpress.com

MuRabi6, Aufa Hannan, Cream Of Society, Alim Mujahid, Ibnu Taymiyyah dan Az-Zahabiy
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
myzyruz
Student L5



Joined: Jun 30, 2008
Posts: 921

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:24 pm
Reply with quote

saya rasa itu tindakan sementara sahaja, untuk mencuci thread sebelum ia menjadi lebih parah..

mungkin juga untuk tenangkan beberapa pihak yang terlibat..

rasanya untuk maklumat lanjut baik PM sahaja mod atau founder, xperlu buka thread begini...
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
Al_Baghani
Student L6



Joined: Oct 26, 2010
Posts: 1475
Location: Bagan, Butterworth

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:24 pm
Reply with quote

hajiustaz_drseiji wrote:
Saya kurang berpuas hati terhadap lock terhadap thread yg dibuka oleh mfauzy....

Sedangkan bukan tuan thread yg terlibat dlm konflik....tp org lain yg tak bertanggungjawab yg abuse thread dia, mengapa tuan thread pulak menjadi mangsa.....

Sepatutnya, boleh delete je yg tak relevant tu, dan bawa ke topik baru yg lain

ada option tak dimana MOD boleh "ban" forumer yang wat kacau di sesutu thread, bukanlah bermaksud ban dari AFN, tapi ban dari thread agar tidak menganggu forumer lain berbincang secara tertib. ia lebih "afdal" dari close topik.

_________________
Scooter
Back to top
View user's profile
thtl
Founder



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 45516
Location: USJ

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:27 pm
Reply with quote

ibn abbas..

polisi afn, tak boleh hantam mana-mana jama'ah, hizb atau harakah Islam secara terbuka di AFN

hantam kat blog je...

_________________
*thtl kini hanyalah seorang blogger*
ada sesuatu di bicarathtl.blogspot
Back to top
View user's profile
ahchonx
Student L7



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 1705
Location: Osnabrück, Germany

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:27 pm
Reply with quote

ibnuabbas wrote:
Ikut mode la.

Ada orang tu xpuas hati kat saya, siap buka satu thread lagi. Nak ajak berbincanglah kononnya.

Tapi kesian. Dia dan HT pun terjun bersama labu2 mereka.

p/s- saya sangat hostile dengan HT sampai mereka xberani nak PM saya. Hanya taw SEPAM je dalam email saya dengan fikrah mereka dan impian mereka yang xbersesuaian dengan keadaan.
Alamak Fikri, kenapalahkan ana nampak dalam kes ni anta memang agak terlalu keras dengan sahabat HT atau yang ada kecenderungan kepadanya.

Masa ana jumpa anta hari tu takdelah rasanya anta ganas macam ni. Anta mungkin tak setuju dengan beberapa pandangan HT, tapi takkan tak boleh bagi mereka hak mereka sebagai sahabat MUSLIM.

Ni bukan sound ye, since kita pun dah kenal dan pernah jumpa. Cuma tak dan nak sembang pasal benda ni hari ni. Kesian dekat MFauzy, dia ok je ana nampak, takkan tak boleh bagi can? Sweat Drop
Back to top
View user's profile
alak
Banned User



Joined: Nov 11, 2009
Posts: 4351
Location: bila nak turun sini?

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:32 pm
Reply with quote

tindakan tak releven : orang besar buat takpa, orang kecik serta merta nak bersih.
_________________
awas! anda diperhatikan.

gua masih belum setel sama itu Ostad Helmi atau Ultraman. bila lu mau mari Johor?
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
myzyruz
Student L5



Joined: Jun 30, 2008
Posts: 921

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:34 pm
Reply with quote

alak, kalau kurang suka, banyak lagi forum lain boleh join. xperlu bergaduh dan buang masa di sini.
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
ibnuabbas
Ahli Setia



Joined: Dec 25, 2008
Posts: 2931
Location: Klang-Kepong-Shah Alam

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:36 pm
Reply with quote

Ahconx. Biar saya beritahu sebab kenapa saya "keras" dengan HT, supaya dengan cinta yang sama, orang akan keras dengan HT.

1)Ada beberapa yang keras dalam HT, mereka menyalahkan Muawiyah bin Abi Sufyan kerana dia yang mula menyebabkan Khilfah ini jadi Monarki.

2)Ada beberapa orang dari mereka yang nak hentam gerakan Islam, dan anti dengan baitul Muslim. Senang cerita lah anti kat Hasan Al-banna.

2 sebab ini dah cukup bagi saya untuk bersifat "keras" dengan HT.

_________________
My Blog - www.murabi6.wordpress.com

MuRabi6, Aufa Hannan, Cream Of Society, Alim Mujahid, Ibnu Taymiyyah dan Az-Zahabiy
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
alak
Banned User



Joined: Nov 11, 2009
Posts: 4351
Location: bila nak turun sini?

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:38 pm
Reply with quote

aku suka AFN. sebab tu selalu komen? ai, takkan suka semua nak puji?
_________________
awas! anda diperhatikan.

gua masih belum setel sama itu Ostad Helmi atau Ultraman. bila lu mau mari Johor?
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
jamaludin
Moderator



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 3221
Location: RPT Chepor

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:38 pm
Reply with quote

ahchonx wrote:
ibnuabbas wrote:
Ikut mode la.

Ada orang tu xpuas hati kat saya, siap buka satu thread lagi. Nak ajak berbincanglah kononnya.

Tapi kesian. Dia dan HT pun terjun bersama labu2 mereka.

p/s- saya sangat hostile dengan HT sampai mereka xberani nak PM saya. Hanya taw SEPAM je dalam email saya dengan fikrah mereka dan impian mereka yang xbersesuaian dengan keadaan.
Alamak Fikri, kenapalahkan ana nampak dalam kes ni anta memang agak terlalu keras dengan sahabat HT atau yang ada kecenderungan kepadanya.

Masa ana jumpa anta hari tu takdelah rasanya anta ganas macam ni. Anta mungkin tak setuju dengan beberapa pandangan HT, tapi takkan tak boleh bagi mereka hak mereka sebagai sahabat MUSLIM.

Ni bukan sound ye, since kita pun dah kenal dan pernah jumpa. Cuma tak dan nak sembang pasal benda ni hari ni. Kesian dekat MFauzy, dia ok je ana nampak, takkan tak boleh bagi can? Sweat Drop

setuju ngan acong..

namun ketetapan yang telah diambil pihak AFN masih tidak ada perubahan.

baik doktor fauzy atau cikgu ibnuabbas, kedua2nya telah lama bersama AFN. saya kira tidak sepatutnya isu ini dibangkitkan sejak dari permulaannya lagi.

_________________
"It's not where you start in life, it's where you end up"

"The tragedy of life is not death, it is what we allow to die inside us whilst we live"

“I don't know whether war is an interlude during peace, or peace is an interlude during war”
Back to top
View user's profile
ahchonx
Student L7



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 1705
Location: Osnabrück, Germany

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:40 pm
Reply with quote

ibnuabbas wrote:
Ahconx. Biar saya beritahu sebab kenapa saya "keras" dengan HT, supaya dengan cinta yang sama, orang akan keras dengan HT.

1)Ada beberapa yang keras dalam HT, mereka menyalahkan Muawiyah bin Abi Sufyan kerana dia yang mula menyebabkan Khilfah ini jadi Monarki.

2)Ada beberapa orang dari mereka yang nak hentam gerakan Islam, dan anti dengan baitul Muslim. Senang cerita lah anti kat Hasan Al-banna.

2 sebab ini dah cukup bagi saya untuk bersifat "keras" dengan HT.
Dalam apa yang ana faham apa yang anta cakap ni kan, nampak sangat memang hanya BEBERAPA dan bukan semuanya. Sebab tu lah ana rasa tak berapa patut anta berkeras sangat dengan sahabat-sahabat HT di AFN ni yang rata-ratanya tiada masalah seperti yang anta sebutkan.

Tapi pastinya apa yang ana utarakan ini bukannya 100% confirm betul. Dan ana tidak hendak paksa anta berlembut dengan HT, cuma harap-harap sahaja boleh berlaku adil pada sahabat-sahabat MUSLIM kita di sini.
Back to top
View user's profile
ibnuabbas
Ahli Setia



Joined: Dec 25, 2008
Posts: 2931
Location: Klang-Kepong-Shah Alam

PostPost subject: Re: Tindakan tidak relevan
Posted: Sat Mar 05, 2011 4:40 pm
Reply with quote

Ok. Saya mengaku maaf atas kekasaran saya, atas kekerasan dalam berkata kepada HT dan mfauzy.

Tapi lembut saya ada batasnya,

1)Tolong jangan ungkit sejarah yang dah lepas dan salahkan orang yang dah mati macam Muawiyah dsb.

2)Tolong jangan anti pada gerakan Islam.

Fauzy, awak boleh pesan kat kawan2 awak supaya jangan SPAM email saya dengan fikrah HT awak.

_________________
My Blog - www.murabi6.wordpress.com

MuRabi6, Aufa Hannan, Cream Of Society, Alim Mujahid, Ibnu Taymiyyah dan Az-Zahabiy
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 1 of 2
All times are GMT + 8 Hours
Go to page 1, 2  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Jika engkau tidak malu maka perbuatlah apa yang engkau suka.

-- HR. Bukhari

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 55
Bots: 0
Total: 55
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster