Community Forums
AFN Mobile
Ruangan perbincangan Sains, Teknologi, Geografi, Astronomi dan pelbagai ilmu alam, membongkar keajaiban alam ciptaan Allah.
Go to page 1, 2  Next
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.   Printer Friendly Page     Forum IndexSains dan Komputer
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ahchonx
Student L7



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 1705
Location: Osnabrück, Germany

PostPost subject: AFN Mobile
Posted: Thu Nov 11, 2010 7:31 pm
Reply with quote

Assalamualaikum

AFN ada tak versi mobile? Jika tiada, adakah perancangan untuk adakan, supaya senang nak surf bagi handphone yang tak sehebat iphone dan android?
Back to top
View user's profile
mfauzy
Pro Sunnah



Joined: Aug 27, 2008
Posts: 7045

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Thu Nov 11, 2010 7:45 pm
Reply with quote

Assalamualaikum

Saya menyokong saranan sdr ahchonx. Memang inilah masalah yang sedang saya hadapi... Yes
Back to top
View user's profile
AbuAqif
Student L5



Joined: Feb 18, 2010
Posts: 995
Location: Melaka

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Thu Nov 11, 2010 8:24 pm
Reply with quote

iphone pun berat juga.. tak bole nk klik kat tab atas tu.. unless masukkan address tu terus.. Sweat Drop
_________________
Koleksi Kuliah:-
abuaqifstudio.blogspot.com
www.youtube.com/abuaqif
www.youtube.com/ufbchannel
www.youtube.com/urdchannel
www.youtube.com/ufmochannel
www.mediafire.com/abuaqif

Abu Aqif Studio: www.facebook.com/group...aqifstudio

AinAllah..? By Aqif Muadz
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website
ArericH
Student L3



Joined: Jun 20, 2010
Posts: 511
Location: Cheras - KL - Nilai - Klang

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 1:12 am
Reply with quote

cadangan y menarik nie....
_________________
~You're a princess, one day you'll be a queen.. You must be strong if you want to be a queen~ArericH.K

~~Don't Ever lost contact with someone you care, you'll never know what's gonna happen the next day, or the day after that.. Even a single "hi" or a "good morning" Before you know that someone is no longer there....
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
ibnuwan
Student L7



Joined: Jun 27, 2008
Posts: 1840
Location: KT - KL - KTN

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 1:54 am
Reply with quote

cadangan yang menarik sebab saya selalu online thru hp.. Great
_________________
ALlah Yang Menguatkan Yang Haq Dan Dialah Penunjuk Jalan Yang Benar
Back to top
View user's profile
TokDdeka
Ilmuwan



Joined: Jul 14, 2008
Posts: 683

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 2:20 am
Reply with quote

Ambo baru TERlog on ke AFN MOBILE.

Great idea.

Dah idup dah tapi the font color is not right. Tak boleh baca on the phone. Injiniyar (term thtl) AFN kena ejah sikit foreground and background color.

Ambo dah repot ke thtl.
Back to top
View user's profile
laboo
Student L3



Joined: Dec 20, 2009
Posts: 677

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 2:20 am
Reply with quote

Tapi kalo boleh mulakan dengan FB dulu macam al-ahkam. Ke dah ada dah? Very Happy
Back to top
View user's profile
abuirfan
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 4409
Location: Exist Far Beyond Your World

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 3:22 am
Reply with quote

Dulu dah ada project tak siap, cuma perlukan ada orang nak sambung ja...

Boleh try ke:- wap.al-fikrah.net ( try pakai pc / laptop memang tak lepas sebab dia detect jenis device yang digunakan )

Kalau nak try guna pc boleh try ke:-

1) al-fikrah.net/index.php?mobile=1 ( kalau yang ni bleh try guna pc / laptop )
2) Kalau Team IT nak buat eksperimen boleh ejas theme dalam profile masing-masing.

Kalau apa-apa problem sila nyatakan

1) jenis handphone dan browser yang digunakan.
2) masalah apa

Kepada team IT. Depa tau nak buat apa rasanya...

*** - komen TD tu satu benda yang perlu diberi perhatian.

_________________
“Terimalah apa yang mudah dari akhlak mereka dan perintahkanlah orang lain mengerjakan yang ma’ruf serta berpalinglah dari orang-orang yang bodoh. (Al-A’raaf : 199)” - http://abuirfan.org
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
abu_muadz
Student L4



Joined: Jul 05, 2010
Posts: 862

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 3:40 am
Reply with quote

Wah..ada mobile rupanya. Ana dah try log-in to wap.al-fikrah.net

Starting page tu macam TD cakap, tulisan gelap & background gelap jadi susah nak baca. Bila klik ke topik/thread, font color jadi white & background gelap, yang ni dah ok dah.

Kena perbetulkan main page punya font color kot.

Ana surf pakai E71 jer.
Back to top
View user's profile
thtl
Founder



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 45516
Location: USJ

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 3:46 am
Reply with quote

Sweat Drop

kat mana nak click afn mobile tu...tak der pun kat front page

gitu juga advertisement dan launchingnya ...?

_________________
*thtl kini hanyalah seorang blogger*
ada sesuatu di bicarathtl.blogspot
Back to top
View user's profile
el.ilmy
IT Admin



Joined: Aug 15, 2008
Posts: 3263
Location: Selangor ~ Putrajaya ~ KL

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 4:12 am
Reply with quote

. Assalamualaikum

Ok..nanti team IT akan bincangkan. Pada mereka yang tak nampak gambaran lagi, ni screen shoot daripada emulator android ana:




_________________
وقلت، والله أعلم بالصواب
Back to top
View user's profile Visit poster's website
FATHI
Panel Hadith



Joined: Jul 02, 2008
Posts: 14197
Location: Iskandariah, Mesir

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 5:49 am
Reply with quote

ana pun biasa masuk AFN dan lain2 website guna hanset, tp masuk AFN yg biasa bukan versi mobile, ana guna OPERA MINI, charge 1 genih sehari.
_________________
‎‎‎"Hizbullah yang hakiki ialah "Hizb Abu Bakar serta `Umar serta `Uthman serta `Ali serta `Aishah serta Para Sahabah seluruhnya", bukan Hizbullah yang disebut-sebut sekarang" ~ Fathi Al-Sakandary ~‎
Back to top
View user's profile
ahchonx
Student L7



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 1705
Location: Osnabrück, Germany

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 6:23 am
Reply with quote

Alhamdulillah, terima kasih. Dah ada rupanya. Memang mudah banyak nak follow post kalau macam ni. Mungkin perlu dioptimumkan, tapi yang ini memang saya berterima kasih banyak-banyaklah Great
Back to top
View user's profile
saip
Banned User



Joined: Dec 28, 2009
Posts: 3703
Location: johor,malaysia

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 6:27 am
Reply with quote

bestnya...kalau pakai fon power
_________________
Beli Buku kami:

Pendakwah harus merasa kesakitan sebelum di puji.
Back to top
View user's profile Visit poster's website
ibnuwan
Student L7



Joined: Jun 27, 2008
Posts: 1840
Location: KT - KL - KTN

PostPost subject: Re: AFN Mobile
Posted: Fri Nov 12, 2010 6:28 am
Reply with quote

kali ni ana masuk dah keluar mobile version, sebelum ni version yang biasa je.. Smile
_________________
ALlah Yang Menguatkan Yang Haq Dan Dialah Penunjuk Jalan Yang Benar
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.   Printer Friendly Page    Forum Index Sains dan Komputer
Page 1 of 2
All times are GMT + 8 Hours
Go to page 1, 2  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Dari Abu Hurairah r.a, dia mendengar Rasulullah S.A.W bersabda : \"barang siapa melapangkan satu kesusahan dunia dari seorang muslim, Allah akan melapangkan satu kesusahan hari kiamat daripadanya, barang siapa mempermudahkan orang lain dalam kesulitan, Allah akan mempermudah baginya dunia & akhirat, barang siapa menutup aib seorang muslim, Allah tutup aibnya dunia & akhirat. Allah sentiasa memberi pertolongan kepada hamba selama hamba itu memberi pertolongan kepada saudaranya.

-- HR Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 72
Bots: 0
Total: 72
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster