Community Forums
dari mana anda kenal AFN?
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Go to page Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rosmainie
Student L4



Joined: Jan 12, 2010
Posts: 848
Location: petaling jaya

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Oct 27, 2010 2:05 pm
Reply with quote

Kbyne wrote:
Saya kenal futsal sewaktu musim world cup...taip "join game futsal"..keluar listing salah satu website yang tak pernah saya kenal sebelum ni Alfikrah,mula mula join thread bola,cerita paul sotong (dah mati pun semalam)paling top.pelopor thread futsal keluar nama maverick,iman takwa dan beberapa nama lagi....follow punya follow punya follow thread ni masuk ramadan...pospon...lepas puasa baru join futsal......akhirnya.......mula main futsal kat subang jaya.....atlast berjaya juga matlamat nak join....tapi letih la pulak.....almaklum dah lama tak aktif,namun minat punya pasal... Very Happy
hehe..mcm2 yerk..orang kenal AFN ni.. Rules
Back to top
View user's profile Send e-mail Yahoo Messenger
Adli_Khalim
Ilmuwan



Joined: Mar 06, 2009
Posts: 3927
Location: Jakarta Barat

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Oct 27, 2010 4:11 pm
Reply with quote

mart wrote:
saya tengok kawan saya bukak,pastu saya pun bukak sampai la ni..


Siapa kawan anda tu?

_________________
Personal Page: Adli Khalim
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
cikgurahim
Founder



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 5033
Location: Lumut, Perak

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Wed Oct 27, 2010 4:30 pm
Reply with quote

apa khabar rakan2 baru?
_________________
AQT (Fusysyilat)41. 33. "Siapakah yang lebih baik perkataannya daripada orang yang menyeru kepada Allah, mengerjakan amal yang saleh, dan berkata: "Sesungguhnya aku termasuk orang-orang yang menyerah diri"?


"Katakanlah (Hai Muhammad): "Inilah jalanku: aku dan orang-orang yang mengikutiku berdakwah (mengajak kamu) kepada Allah dengan hujjah yang nyata, Maha Suci Allah, dan aku tiada termasuk orang-orang yang musyrik." (Yusuf (12): 108).

www.tvquran.com/
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Nadim
Ahli Setia



Joined: Jun 11, 2010
Posts: 2736

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Thu Oct 28, 2010 11:41 am
Reply with quote

rosmainie wrote:
Kbyne wrote:
Saya kenal futsal sewaktu musim world cup...taip "join game futsal"..keluar listing salah satu website yang tak pernah saya kenal sebelum ni Alfikrah,mula mula join thread bola,cerita paul sotong (dah mati pun semalam)paling top.pelopor thread futsal keluar nama maverick,iman takwa dan beberapa nama lagi....follow punya follow punya follow thread ni masuk ramadan...pospon...lepas puasa baru join futsal......akhirnya.......mula main futsal kat subang jaya.....atlast berjaya juga matlamat nak join....tapi letih la pulak.....almaklum dah lama tak aktif,namun minat punya pasal... Very Happy
hehe..mcm2 yerk..orang kenal AFN ni.. Rules

Saya silap type lah.hehe sepatutnya "saya kenal AFN sewaktu musim world cup....." nak cepat sangat....sampai tershashul....maaf.... Very Happy
Back to top
View user's profile
abuirfan
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 4409
Location: Exist Far Beyond Your World

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Sun Oct 31, 2010 4:33 pm
Reply with quote

Saya kenal AFN dari google.. thehehehehe...
_________________
“Terimalah apa yang mudah dari akhlak mereka dan perintahkanlah orang lain mengerjakan yang ma’ruf serta berpalinglah dari orang-orang yang bodoh. (Al-A’raaf : 199)” - http://abuirfan.org
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
NAZ
Moderator



Joined: Nov 12, 2008
Posts: 12875
Location: De' C Ni

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Sun Oct 31, 2010 4:35 pm
Reply with quote

abuirfan wrote:
Saya kenal AFN dari google.. thehehehehe...

merendah diri nya. abuirfan ni sebenarnya tahap Founder pun mau gak..

_________________
نورعينى احمد
Talent win games, but teamwork and intelligence win championship.
Winners never Quit, Quitters never Win!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
IbnAlimuddin
Beginner



Joined: Oct 29, 2010
Posts: 7

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Sun Oct 31, 2010 4:53 pm
Reply with quote

Aku kenal AFN dari link dlm Drmaza.com dan majalah i (baru bejinak2 dgn agama, sblm ni aku sibuk baca mjlh rottw, guitar&bass, konsert dan yg sewaktu dgnnya..)
Back to top
View user's profile
alak
Banned User



Joined: Nov 11, 2009
Posts: 4351
Location: bila nak turun sini?

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Sun Oct 31, 2010 11:31 pm
Reply with quote

first time kenal masa tu tgah search kamus arab melayu...
_________________
awas! anda diperhatikan.

gua masih belum setel sama itu Ostad Helmi atau Ultraman. bila lu mau mari Johor?
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
sil
Ahli Setia



Joined: Jun 07, 2010
Posts: 2933
Location: Ampang, Temerloh, Bahau

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Mon Nov 01, 2010 12:42 am
Reply with quote

saya dah x ingat dari mana saya jumpa AFN ni.. rasanya dari beberpaa petikan hadis dari google yg membawa saya ke sini..
_________________
"Ya Tuhan Kami, janganlah Engkau jadikan hati Kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada Kami, dan karuniakanlah kepada Kami rahmat dari sisi Engkau; karena Sesungguhnya Engkau-lah Maha pemberi (karunia)," (Ali-Imran: 8)

My Personal Online Bookmark
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
Adli_Khalim
Ilmuwan



Joined: Mar 06, 2009
Posts: 3927
Location: Jakarta Barat

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Mon Nov 01, 2010 12:11 pm
Reply with quote

sil wrote:
saya dah x ingat dari mana saya jumpa AFN ni.. rasanya dari beberpaa petikan hadis dari google yg membawa saya ke sini..

Great

_________________
Personal Page: Adli Khalim
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
Solah
Student L2



Joined: Jun 15, 2010
Posts: 307
Location: Penang

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Mon Nov 01, 2010 1:44 pm
Reply with quote

My (short) story pulak.

Asalnya hanya pembaca forum on off di AAN selama dekat 7 tahun. Tak posting mesej pun dekat sane. Lepas tu terus off dari AAN lama jugak. Satu hari tengah search pasal hukum fiqh di google, keluar URL ke AFN. Masuk-masuk AFN terkejut besar apasal Syeikh THTL ade pulak kat AFN. Jadi watashi pun ikut la tuk guru berhijrah....

Last-last register masuk AFN sebab rasa dah tiba masa untuk giatkan diri sikit untuk berforum. Great

_________________
Gawaher.com --> al-ahkam.net --> al-Fikrah.net
Back to top
View user's profile Visit poster's website
FATHI
Panel Hadith



Joined: Jul 02, 2008
Posts: 14197
Location: Iskandariah, Mesir

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Mon Nov 01, 2010 1:52 pm
Reply with quote

abuirfan wrote:
Saya kenal AFN dari google.. thehehehehe...

bg sesiapa yg tak tahu, ketahuilah bahwa syaikh AbuIrfan adalah PENCIPTA AFN , tanpa beliau AFN tak akan wujud Yes

_________________
‎‎‎"Hizbullah yang hakiki ialah "Hizb Abu Bakar serta `Umar serta `Uthman serta `Ali serta `Aishah serta Para Sahabah seluruhnya", bukan Hizbullah yang disebut-sebut sekarang" ~ Fathi Al-Sakandary ~‎
Back to top
View user's profile
hajiustaz_drseiji
Pro Sunnah



Joined: Aug 14, 2009
Posts: 8459

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Mon Nov 01, 2010 1:53 pm
Reply with quote

saya perhatikan, dlm sesetengah isu search saya cari, afn sentiasa di atas sekali
_________________
Saya luaran nmpk baik
Namun hanya Allah yg tahu, diri saya yg sebenar
Back to top
View user's profile
abuariffin
Student L3



Joined: Feb 04, 2010
Posts: 613

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Mon Nov 01, 2010 2:04 pm
Reply with quote

Alhamdulillah...sebelum ana kenal AFN...ana kenal AQN,AAN melalui Mazlee Malik ketika itu Dr.MAZA sering ketempat kami dengan siri ceramahnya...dari AQN lalu singgah ke AFN hingga sekarang... Great
Back to top
View user's profile
Adli_Khalim
Ilmuwan



Joined: Mar 06, 2009
Posts: 3927
Location: Jakarta Barat

PostPost subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Posted: Mon Nov 01, 2010 2:08 pm
Reply with quote

FATHI wrote:
abuirfan wrote:
Saya kenal AFN dari google.. thehehehehe...

bg sesiapa yg tak tahu, ketahuilah bahwa syaikh AbuIrfan adalah PENCIPTA AFN , tanpa beliau AFN tak akan wujud Yes


Great

_________________
Personal Page: Adli Khalim
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 10 of 11
All times are GMT + 8 Hours
Go to page Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Sesungguhnya Allah akan membangkitkan pada kepala setiap seratus tahun sesiapa yang akan membaharukan untuk umat ini agama mereka

-- HR. Abu Daud

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 83
Bots: 1
Total: 84
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster