Community Forums
Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  

Siapa yang tidak minat menonton bola sepak?
Lelaki dan perempuan tidak minat menonton bola sepak
62%
 62%  [ 25 ]
Lelaki dan perempuan yang berminat menonton bola sepak
17%
 17%  [ 7 ]
Jika lain-lain nyatakan...
20%
 20%  [ 8 ]
Total Votes : 40

Author Message
ahchonx
Student L7



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 1705
Location: Osnabrück, Germany

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 1:05 pm
Reply with quote

mustaqill wrote:
kenapa fan sesebuah FC tak boleh menjadi fan sesebuah FC yang lain? tolong jawab misteri nusantara ini..anyone...
Tak juga Mus, saya minat Man Utd sejak dari kecil dan minat juga Spurs dalam masa yang sama.

Cuma saya kurang minat kalau berlebihan dalam mengutuk team lain dan kurang berminat dengan orang yang mengutuk minat orang lain dengan menggelar-gelar macam-macam.

Selain menonton, saya minat juga main bola (padang atau futsal).
Back to top
View user's profile
abuirfan
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 4409
Location: Exist Far Beyond Your World

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 1:40 pm
Reply with quote

kawan-kawan saya kata, saya ada bakat main bola, tapi itu dulu-dulu laa... tapi kalau sekarang soalan dibawah ni ditanya kepada saya:-

Quote::
Siapa yang tidak minat menonton bola sepak?

saya angkat tangan, saya antara orang yang tak minat tengok bola sepak! Smile

tapi kalau nak ajak main sekali sekaler tu, boleh ajerrr.... ( cakap pelat kl tuuuu... )

_________________
“Terimalah apa yang mudah dari akhlak mereka dan perintahkanlah orang lain mengerjakan yang ma’ruf serta berpalinglah dari orang-orang yang bodoh. (Al-A’raaf : 199)” - http://abuirfan.org
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
FATHI
Panel Hadith



Joined: Jul 02, 2008
Posts: 14197
Location: Iskandariah, Mesir

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 1:47 pm
Reply with quote

sekaler - ada dua maksud: 1) sekala 2) sama color , hehheehe
_________________
‎‎‎"Hizbullah yang hakiki ialah "Hizb Abu Bakar serta `Umar serta `Uthman serta `Ali serta `Aishah serta Para Sahabah seluruhnya", bukan Hizbullah yang disebut-sebut sekarang" ~ Fathi Al-Sakandary ~‎
Back to top
View user's profile
rosmainie
Student L4



Joined: Jan 12, 2010
Posts: 848
Location: petaling jaya

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 2:16 pm
Reply with quote

hoho...rupanya ramai jugak yang tidak minat menonton bola sepak ni....hehe...

heh...masih ramai lagi belum vote ni...jangan2 malu...nyata pendapat anda...kenapa ana tidak minat menonton bola sepak ini....
Back to top
View user's profile Send e-mail Yahoo Messenger
maverich
Pro Sunnah



Joined: Aug 03, 2008
Posts: 3850

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 3:47 pm
Reply with quote

mustaqill wrote:
abuMuhammad wrote:
mustaqill wrote:
kenapa fan sesebuah FC tak boleh menjadi fan sesebuah FC yang lain? tolong jawab misteri nusantara ini..anyone...

jwpn dh ade dlm soalan tu rsnya Very Happy

ish mane? takde pun? tak boleh ka berpoligami FC? nape kene monogamous?

hehe..saya ni just sket mushkil...tak boleh ka kita jadi fan berbilang/semua FC? kan lebih berjiwa dan bersemangat kesukanan?

boleh je poligami dalam hal ni.... tapi berlainan negara la


seorang dari malaysia , seorang dari India , seorang dari china dan seorang dari Arab.

jenis macam ni mmg ramai , tapi yang jadikan bini dari negara yang sama ni jarang. Kalau ada , maknanya dia tu tak serius dgn bini2 dia

_________________
Back to top
View user's profile
abuirfan
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 4409
Location: Exist Far Beyond Your World

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 3:47 pm
Reply with quote

FATHI wrote:
sekaler - ada dua maksud: 1) sekala 2) sama color , hehheehe

Ahahahaha... betul-betul ... maksud perkataan 'sekaler' tu merujuk kepada definisi 1) . Tapi silap haribulan kalau ramai kawan-kawan ajak main, serta merta boleh bertukar menjadi definisi 2) tu... thehehhehe...

_________________
“Terimalah apa yang mudah dari akhlak mereka dan perintahkanlah orang lain mengerjakan yang ma’ruf serta berpalinglah dari orang-orang yang bodoh. (Al-A’raaf : 199)” - http://abuirfan.org
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Nadim
Ahli Setia



Joined: Jun 11, 2010
Posts: 2736

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 4:17 pm
Reply with quote

maverich wrote:
mustaqill wrote:
abuMuhammad wrote:
mustaqill wrote:
kenapa fan sesebuah FC tak boleh menjadi fan sesebuah FC yang lain? tolong jawab misteri nusantara ini..anyone...

jwpn dh ade dlm soalan tu rsnya Very Happy

ish mane? takde pun? tak boleh ka berpoligami FC? nape kene monogamous?

hehe..saya ni just sket mushkil...tak boleh ka kita jadi fan berbilang/semua FC? kan lebih berjiwa dan bersemangat kesukanan?

boleh je poligami dalam hal ni.... tapi berlainan negara la


seorang dari malaysia , seorang dari India , seorang dari china dan seorang dari Arab.

jenis macam ni mmg ramai , tapi yang jadikan bini dari negara yang sama ni jarang. Kalau ada , maknanya dia tu tak serius dgn bini2 dia

koh3X
Bini english saya chelsea,bini spain saya barcelona,bini italy saya ac milan,bini malaysia saya bini saya lah.....hehehe Very Happy (maaf O.T.lagi...)
Back to top
View user's profile
maverich
Pro Sunnah



Joined: Aug 03, 2008
Posts: 3850

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 5:32 pm
Reply with quote

Kbyne wrote:
maverich wrote:
mustaqill wrote:
abuMuhammad wrote:
mustaqill wrote:
kenapa fan sesebuah FC tak boleh menjadi fan sesebuah FC yang lain? tolong jawab misteri nusantara ini..anyone...

jwpn dh ade dlm soalan tu rsnya Very Happy

ish mane? takde pun? tak boleh ka berpoligami FC? nape kene monogamous?

hehe..saya ni just sket mushkil...tak boleh ka kita jadi fan berbilang/semua FC? kan lebih berjiwa dan bersemangat kesukanan?

boleh je poligami dalam hal ni.... tapi berlainan negara la


seorang dari malaysia , seorang dari India , seorang dari china dan seorang dari Arab.

jenis macam ni mmg ramai , tapi yang jadikan bini dari negara yang sama ni jarang. Kalau ada , maknanya dia tu tak serius dgn bini2 dia

koh3X
Bini english saya chelsea,bini spain saya barcelona,bini italy saya ac milan,bini malaysia saya bini saya lah.....hehehe Very Happy (maaf O.T.lagi...)


bini sepanyol dan italy kita mmg sama.

minat ac milan zaman gullit-van basten-rijkaard.

dan barca zaman skrg nie .... season ni plak nampaknya barca kurang menyengat dan real madrid pulak dah kuat bawah mourinho.

Mourinho dijangka akan kekalkan rekod menang liga di setiap kelab baru dalam musim pertamanya.

_________________
Back to top
View user's profile
kemabaik
Student L7



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 1832
Location: Penang

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 6:33 pm
Reply with quote

Begitu minat!!
_________________

Back to top
View user's profile Send e-mail Yahoo Messenger
alak
Banned User



Joined: Nov 11, 2009
Posts: 4351
Location: bila nak turun sini?

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Sun Oct 31, 2010 11:30 pm
Reply with quote

tak minat... tgok2 bolehlah... yg minat tak boleh marah maa...
_________________
awas! anda diperhatikan.

gua masih belum setel sama itu Ostad Helmi atau Ultraman. bila lu mau mari Johor?
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
sil
Ahli Setia



Joined: Jun 07, 2010
Posts: 2933
Location: Ampang, Temerloh, Bahau

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Mon Nov 01, 2010 12:47 am
Reply with quote

rosmainie wrote:
:salam

Bahang bola sepak Piala Malaysia semakin terasa kepada sesetengah masyarakat Malaysia, khususnya kepada kaki-kaki bola. Namun aku, seorang lelaki yang gagah perkasa tidak berminat sukan yang bernama bola sepak ini.

Kenapa? aku jadi begini mungkin, pengalaman aku pada masa kecil dulu tak terpilih untuk mewakili pasukan bola sepak sekolah kot.HEHE..

Kekadang aku tengok orang yang fanatik bola ''pelik aku lihat. Apa yang menarik tentang orang fanatik bola ini, mereka akan menghafal semua pemain-pemain bola di luar negara dan juga lengkap dengan segala persiapan seperti jersi, bendera, wallpaper, sticker kegemaran pasukan kelab masing-masing dan tidak kurang juga yang membeli kasut sepasang dengan jersi kegemaran kelab bola sepak masing-masing semasa perlawanan bola sepak berlangsung. Selain itu, ada yang tidak menghiraukan lambang-lambang seperti Carlbesrg, 'Syaitan Merah', malah menjadi bangga pulak mempunyai pakaian etc yang ada lambang tersebut.

Tidak lupa juga apabila liga inggeris, sepanyol dan lain-lain sedang berlangsung di kaca TV di Astro atau mana-mana siaran televisyen. Sentimen kutuk mengutuk tidak kiralah di media cetak atau elektrik semakin berleluasa, naik jemu melihatnyer. Restoran-restoran akan dipenuhi geng jemaah fanatik bola, kalau ceramah agama takde pulak macam ini. Ditambah lagi suara bertempik, menjerit-jerit akan kedengaran dengan menyalahkan si pemain bola seperti perkataan "bodoh' dan perkataan2 yang tidak enak hendak didengari sekiranya si pemain bola sepak telah melakukan kesalahan. Ada yang menjadi pengacara sambilan pulak..seolah-olah dia seorang jer pandai main bola.

jika perlawanan bola sepak malaysia sedang berlangsung, yang orang jenis fanatik bola ini macam dah kena rasuk apabila pasukan negeri masing-masing kalah. Habis harta benda awam di stadium menjadi mangsa dirosakkan dan ada juga dibakar. Tidak kurang juga berlaku pergaduhan besar sehingga menyebabkan kecederaan parah serta menjadi kes polis..kan haru namanya itu.



Kenapa aku tidak minat lihat bolak sepak?

1. Sebab bosan..kenapalah? nak tengok orang berebut bola satu jer.
2. Mempunyai pengalaman yang pahit pasal bola sepak.



P/s: main bola jugak bola sepak sekali sekala?
pendapat akhi sama mcm saya..sgt2 membuang masa..
sy sendiri pun x faham, knp sukan ini membuatkan ramai org begitu teruja..

_________________
"Ya Tuhan Kami, janganlah Engkau jadikan hati Kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada Kami, dan karuniakanlah kepada Kami rahmat dari sisi Engkau; karena Sesungguhnya Engkau-lah Maha pemberi (karunia)," (Ali-Imran: 8)

My Personal Online Bookmark
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Mon Nov 01, 2010 12:51 am
Reply with quote

ana ngan wife layan bola...tp x la smpi minat sanggup bgn kul 2-3 pagi...cumer kalau ader game sekitar 9-11 mlm tu....tgk2 jer la...kalau game chelsea jer tgk penuh kadang2...game lain suker tgk highlight jer...
_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
laboo
Student L3



Joined: Dec 20, 2009
Posts: 677

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Mon Nov 01, 2010 12:52 am
Reply with quote

Minat tengok bola especially team negeri sendiri bermain (team Kedah Very Happy ) ttp takdak le fanatik sampai ngutuk gila-gila team negeri org lain. Dan juga bila team Malaysia bermain lawan dengan negara luar. Ni juga tanda patriotisme kita sebab nakkan pasukan negeri/negara kita menang. Team luar pun saya suka tgk depa main sebab taktik dalam game bola tu macam dalam peperangan. Tambah-tambah tgk skill player macam Torres, Messi, Gerrard, Xavi. Tapi takdak la over sampai hafal no jersi, brand jersi, sapa sponsor kat jersi, kasut jenis apa depa pakai, beli jersi yang sama (siap ada tulis nama player).
Back to top
View user's profile
mokhtar
Student L5



Joined: May 17, 2009
Posts: 932

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Mon Nov 01, 2010 1:52 am
Reply with quote

mustaqill wrote:
saya boleh appreciate skill dan teknologi dalam arena sukan bola sepak...all the techniques, the skills, the research done, the money spent and earned from the games...

tapi, sampai jadikan tv sebagai tokong sembahan setiap kali ade match, jadikan club souvenirs sebagai tangkal azimat, taksub pada player yang score banyak, selalu ejek dan sindir fan club lain, berhabis ratusan ribuan ringgit, tu dah kira melampau....

I really appreciate and respect the play..but the exxegerating maniac fans are just crazy people trying to be what they can't...I have no feelings towards football...only respect...a mere one...

Saya lebih kurang camni gak.
Selain itu, minat tengok gaya managers club, perbezaan cara mereka menguruskan club dll....

World cup tak minat. Sebab kurang element di atas.
Back to top
View user's profile
anuarlela
Student L2



Joined: Aug 17, 2009
Posts: 489
Location: Klang

PostPost subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
Posted: Mon Nov 01, 2010 1:57 am
Reply with quote

Suka tgk keputusan je.. Wink
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 3 of 5
All times are GMT + 8 Hours
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Seseorang berada atas agama sahabat baiknya. Maka hendaklah seseorang kamu memerhatikan siapakah dia jadikan teman rapatnya

-- HR. Ahmad

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 65
Bots: 0
Total: 65
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster