Community Forums
Fungsi search jadi pelik...
Ruangan perbincangan Sains, Teknologi, Geografi, Astronomi dan pelbagai ilmu alam, membongkar keajaiban alam ciptaan Allah.
Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexSains dan Komputer
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kawakib_duriyah
Panel Hadith



Joined: Dec 07, 2008
Posts: 4689

PostPost subject: Re: Masalah Carian Forum AFN
Posted: Wed Jul 21, 2010 2:23 am
Reply with quote

hamba_sahaya wrote:
kawakib_duriyah wrote:
hamba_sahaya wrote:
Ana tiada masalah dgn kata kunci carian. apa yg berlaku, topic hasil carian semua keluar dgn baiknya, tetapi bila nak buka specific topic yg dipaparkan tsbt, tidak boleh.

Jazakallah atas perhatian tuan2..

Jika berlaku demikian, saya akan tengok thread berkenaan berada di ruang mana. Kemudian saya akan tengok tarikh thread. Kemudian saya akan buka secara manual berdasarkan tarikh thread. Alhamdulillah, berjaya kebanyakannya. hehhee

boleh cuba ni.. t.kasih tuan KD

Sama-sama kasih. Smile

_________________
Kembara Makna

kembaramakna.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
12th
Student L4



Joined: Jun 29, 2010
Posts: 731
Location: Selangor

PostPost subject: Re: Masalah Carian Forum AFN
Posted: Wed Jul 21, 2010 2:25 am
Reply with quote

noorainiahmadz wrote:
Salam, hamba_sahaya & heartree boleh tahu topik apa yang sedang dicari?

Saya mencari apa2 aja yang terlintas dalam fikiran.. tak dapat nak specific.
Back to top
View user's profile
abu_ulwan
Student L7



Joined: Feb 11, 2010
Posts: 1864
Location: Port Klang, MY

PostPost subject: Re: Masalah Carian Forum AFN
Posted: Wed Jul 21, 2010 2:28 am
Reply with quote

noorainiahmadz wrote:
Salam, hamba_sahaya & heartree boleh tahu topik apa yang sedang dicari?

ana cuba cari berkenaan 'angin ahmar'. ada hasil carian tapi tak boleh buka. ana cuba dptkan topik tu secara manual tapi mkn masa sikit la..

Jazakallah atas perhatian puan NA

_________________
وَالسَّابِقُونَ الْأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالْأَنْصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُمْ بِإِحْسَانٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ وَأَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي تَحْتَهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَداً ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ
Back to top
View user's profile
el.ilmy
IT Admin



Joined: Aug 15, 2008
Posts: 3263
Location: Selangor ~ Putrajaya ~ KL

PostPost subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
Posted: Wed Jul 21, 2010 2:37 am
Reply with quote

ibnhussin wrote:
temporary solution ialah, bila keluar error tu, buang perkataan highlight dan kuncu-kuncunya pada url di browser anda

al-fikrah.net/Forums/v...c/t=13686/highlight=batal+puasa.html

_________________
وقلت، والله أعلم بالصواب
Back to top
View user's profile Visit poster's website
abu_ulwan
Student L7



Joined: Feb 11, 2010
Posts: 1864
Location: Port Klang, MY

PostPost subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
Posted: Wed Jul 21, 2010 2:43 am
Reply with quote

el.ilmy wrote:
ibnhussin wrote:
temporary solution ialah, bila keluar error tu, buang perkataan highlight dan kuncu-kuncunya pada url di browser anda

al-fikrah.net/Forums/v...c/t=13686/highlight=batal+puasa.html

alangkah bestnya solution ini. bila ana buang pkataan highlight dan kuncu2 yang jahat itu, terus boleh buka.

Jazakallah atas tuan2 yg sudi membantu..

_________________
وَالسَّابِقُونَ الْأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالْأَنْصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُمْ بِإِحْسَانٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ وَأَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي تَحْتَهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَداً ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ
Back to top
View user's profile
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
Posted: Wed Jul 21, 2010 2:45 am
Reply with quote

wah betullah....hahaha senang la lps ni nak search
_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
abuirfan
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 4409
Location: Exist Far Beyond Your World

PostPost subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
Posted: Wed Jul 28, 2010 4:54 pm
Reply with quote

Posted: Fri Jul 02, 2010 7:33 am
amvadder wrote:

1) Ubah code
2) Modify webserver
3) Disable LEO .

Solution paling mudah adalah no. 3 , tapi tak 1337 .

Posted: Fri Jul 02, 2010 9:28 pm
amvadder wrote:


Kalau nak search lebih dari dua perkataan boleh guna solution kat atas tu. 1 dan 2 adalah permanent solution dan 3 adalah workaround.

Kalau rasa susah nak buat solution 1 dan 2 boleh guna solution 3. Sapa2 yang ada access admin pun boleh buat.

*** - solution 3 tu cuma guna single click - kot-kot ada yang tak dapat tangkap msg saya ni.


Saya rasa message diatas diusulkan oleh encek amvadder dengan harapan adanya tindakan dari mana-mana admin , bukan sekadar post suka-suka. So tak la pening dengan masalah search ni.. cuma url kat atas tu ja yang akan berbeza... Workaround... Smile

Sekadar bagi pandangan jaa ni, boleh jadi juga pandangan saya tak seswai.

Skian Makaseh.

*** - tengok kat control panel admin.
_________________
“Terimalah apa yang mudah dari akhlak mereka dan perintahkanlah orang lain mengerjakan yang ma’ruf serta berpalinglah dari orang-orang yang bodoh. (Al-A’raaf : 199)” - http://abuirfan.org
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Adli_Khalim
Ilmuwan



Joined: Mar 06, 2009
Posts: 3927
Location: Jakarta Barat

PostPost subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
Posted: Wed Jul 28, 2010 5:08 pm
Reply with quote

abuirfan wrote:
Posted: Fri Jul 02, 2010 7:33 am
amvadder wrote:

1) Ubah code
2) Modify webserver
3) Disable LEO .

Solution paling mudah adalah no. 3 , tapi tak 1337 .

Posted: Fri Jul 02, 2010 9:28 pm
amvadder wrote:


Kalau nak search lebih dari dua perkataan boleh guna solution kat atas tu. 1 dan 2 adalah permanent solution dan 3 adalah workaround.

Kalau rasa susah nak buat solution 1 dan 2 boleh guna solution 3. Sapa2 yang ada access admin pun boleh buat.

*** - solution 3 tu cuma guna single click - kot-kot ada yang tak dapat tangkap msg saya ni.


Saya rasa message diatas diusulkan oleh encek amvadder dengan harapan adanya tindakan dari mana-mana admin , bukan sekadar post suka-suka. So tak la pening dengan masalah search ni.. cuma url kat atas tu ja yang akan berbeza... Workaround... Smile

Sekadar bagi pandangan jaa ni, boleh jadi juga pandangan saya tak seswai.

Skian Makaseh.

*** - tengok kat control panel admin.


Lama tak tengok!!
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
abuirfan
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 4409
Location: Exist Far Beyond Your World

PostPost subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
Posted: Wed Jul 28, 2010 5:11 pm
Reply with quote

adlikhalim wrote:
Lama tak tengok!!

Lama tak nampak? Kalau pejam mata memang tak nampak. Smile

_________________
“Terimalah apa yang mudah dari akhlak mereka dan perintahkanlah orang lain mengerjakan yang ma’ruf serta berpalinglah dari orang-orang yang bodoh. (Al-A’raaf : 199)” - http://abuirfan.org
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
hellilyntax
IT Admin



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 2434
Location: tmm.bm.png.my

PostPost subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
Posted: Wed Jul 28, 2010 5:33 pm
Reply with quote

abuirfan,
sorry, terlepas pandang.
dh settle.

_________________
Nama Penuh : Hasnul Hisham B. Md Saad
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
abuirfan
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 4409
Location: Exist Far Beyond Your World

PostPost subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
Posted: Wed Jul 28, 2010 5:35 pm
Reply with quote

hellilyntax wrote:
abuirfan,
sorry, terlepas pandang.
dh settle.

Thehehehe.. hang ngan aku tak perlu sorry-sorry laaa... macam tak besa... sorry-sorry sila naik lori... thehehehe...

_________________
“Terimalah apa yang mudah dari akhlak mereka dan perintahkanlah orang lain mengerjakan yang ma’ruf serta berpalinglah dari orang-orang yang bodoh. (Al-A’raaf : 199)” - http://abuirfan.org
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
abuirfan
Pro Sunnah



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 4409
Location: Exist Far Beyond Your World

PostPost subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
Posted: Wed Jul 28, 2010 5:43 pm
Reply with quote

- FYI -
codemaster wrote:

Seterusnya periksa User/Group bagi kesemua file file yang diakses oleh pengguna. Pembacaan log Apache amatlah penting disini untuk menentukan dimana yang perlu diperbetulkan.

AFN tak guna apache.

akmal wrote:
codemaster brape dh tahun buat LAMP? pernah buat web services guna axis?

AFN tak guna LAMP , tapi FAMP . Smile

*** - saja inform kot-kot info ni berguna

_________________
“Terimalah apa yang mudah dari akhlak mereka dan perintahkanlah orang lain mengerjakan yang ma’ruf serta berpalinglah dari orang-orang yang bodoh. (Al-A’raaf : 199)” - http://abuirfan.org
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
hellilyntax
IT Admin



Joined: Jun 24, 2008
Posts: 2434
Location: tmm.bm.png.my

PostPost subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
Posted: Wed Jul 28, 2010 5:44 pm
Reply with quote

hehe...afn guna cap 'tangan'.
_________________
Nama Penuh : Hasnul Hisham B. Md Saad
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Sains dan Komputer
Page 4 of 4
All times are GMT + 8 Hours
Go to page Previous  1, 2, 3, 4



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Sesungguhnya seorang hamba mengucapkan satu kata yang diredhai ALLAH SWT yang ia tidak mengira yang akan mendapatkan demikian sehingga dicatat oleh ALLAH SWT keredhaan-NYA bagi orang tersebut sampai nanti hari Kiamat. Dan seorang lelaki mengucapkan satu kata yang dimurkai ALLAH SWT yang tidak dikiranya akan demikian, maka ALLAH SWT mencatatnya yang demikian itu sampai hari Kiamat.

-- HR. al-Tirmizi

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 85
Bots: 0
Total: 85
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster