Community Forums
Search found 2645 matches
Forum Index
Author Message
  Topic: Denai Alam Recreation Club : Berkuda, Memanah dan Berenang
ibnhussin

Replies: 14
Views: 8094

PostForum: Riadah   Posted: Wed Jan 11, 2012 6:29 am   Subject: Re: Denai Alam Recreation Club : Berkuda, Memanah dan Berena
Thanx for sharing, I sure like to find out more Wink Great
  Topic: BERDOSAKAH jika ANWAR bersumpah atau bersumpah laknat?
ibnhussin

Replies: 25
Views: 5786

PostForum: Fiqh   Posted: Wed Jan 11, 2012 1:14 am   Subject: Re: BERDOSAKAH jika ANWAR bersumpah atau bersumpah laknat?
doc abulwafaa sedang bincang kaedah, ambil lah manfa'at daripada ilmu yang dibincangkan
  Topic: PRA-PELANCARAN AFN v2.0
ibnhussin

Replies: 48
Views: 7773

PostForum: Isu semasa   Posted: Tue Jan 10, 2012 9:14 am   Subject: Re: PELANCARAN AFN v2.0
[quote="kayrollz"][quote="NAZ"]ni serang apa? nak lancar v2.0 jer bukan nak launch roket pun..he he dah salah slot ni...baik cepat ngaku.[/quote]



aduyai.... ROFL :rofl1[/quote]

ada dua th ...
  Topic: PRA-PELANCARAN AFN v2.0
ibnhussin

Replies: 48
Views: 7773

PostForum: Isu semasa   Posted: Tue Jan 10, 2012 3:42 am   Subject: Re: PELANCARAN AFN v2.0
Minta user AFN jangan tukar password dalam minggu ni, sebab kami telah import semua record user (login dan password) ke plartform baru.
  Topic: AFN PAINTBALLZ V2 2012
ibnhussin

Replies: 608
Views: 46516

PostForum: Riadah   Posted: Tue Jan 10, 2012 1:47 am   Subject: Re: AFN PAINTBALLZ V2 2012
[quote="kayrollz"][quote="akob73"][quote="kayrollz"][quote="akob73"]akob nak join...

Cuma organizer kena pastikan ada protector badan (betui ka) size XXXXXL.[/quote]

vest.

errr...saya rasa ve ...
  Topic: PRA-PELANCARAN AFN v2.0
ibnhussin

Replies: 48
Views: 7773

PostForum: Isu semasa   Posted: Tue Jan 10, 2012 1:42 am   Subject: Re: PELANCARAN AFN v2.0
[quote="kayrollz"][quote="Abu_Imran"]ahli yg dah ader kat AFN ni perlu memindahkan diri atau secara automatik dipindahkan?.....

ilang la ana nnt kat senarai top posters hehehehhe [/quote]

dari p ...
  Topic: AFN PAINTBALLZ V2 2012
ibnhussin

Replies: 608
Views: 46516

PostForum: Riadah   Posted: Mon Jan 09, 2012 7:43 am   Subject: Re: AFN PAINTBALLZ V2 2012
Akan join insyaallah, kali akan cuba lebih proactive dan aggressive Very Happy

Jangan lupa bawa minuman dan makanan sendiri, memang penat giler Sweat Drop

dan towel, dan pakaian lebih Wink
  Topic: Hukum edit foto
ibnhussin

Replies: 2
Views: 1112

PostForum: Fiqh   Posted: Mon Jan 02, 2012 1:05 am   Subject: Re: Hukum edit foto
Sekarang memang ada tools untuk hilangkan kedut pada wajah, dan lain-lain lagi macam buat plastic surgery. Kalau sedikit tidak mengapa, sebab make-up pun boleh hilangkan kedut, cuma jangan melampau sa ...
  Topic: [Hijrah] Sham Kamikaze berjinak-jinak dengan Sunnah {:-)
ibnhussin

Replies: 86
Views: 15831

PostForum: Kenali Islam / Knowing Islam   Posted: Fri Dec 30, 2011 1:55 am   Subject: Re: [Hijrah] Sham Kamikaze berjinak-jinak dengan Sunnah {:-)
salah ke main gitar dalam masjid?
  Topic: KLX 150 dan seangkatan dengannya
ibnhussin

Replies: 22
Views: 8057

PostForum: Automotif dan Elektronik   Posted: Thu Dec 29, 2011 4:57 am   Subject: Re: KLX 150 dan seangkatan dengannya
tetiba tertarik dengan moto ni, pengalaman lebih 10 tahun saya naik moto ke tempat kerja, jalan di Malaysia ni rata-rata dah macam off-road, bukan cantik macam kat europe Sweat Drop
  Topic: KHAT BARU UNTUK ALFIKRAH.NET
ibnhussin

Replies: 5
Views: 1266

PostForum: Bahasa Arab   Posted: Fri Dec 23, 2011 1:42 pm   Subject: Re: KHAT BARU UNTUK ALFIKRAH.NET
Nak mai Nilai ke? Nak ikut.. Very Happy
  Topic: Di masjid mana anda solat Jumaat hari ini ? Bahagian II
ibnhussin

Replies: 244
Views: 26127

PostForum: Isu semasa   Posted: Fri Dec 23, 2011 1:41 pm   Subject: Re: Di masjid mana anda solat Jumaat hari ini ? Bahagian II
[quote="Nadim"]
tak pe syaikh gurau saja...dulu selalu ikut jalan tsb pergi kuala pilah...

tapi sup daging makan dengan roti memang best... [/quote]

roti jenis apa yg sedap makan dgn sup? roti ...
  Topic: Di masjid mana anda solat Jumaat hari ini ? Bahagian II
ibnhussin

Replies: 244
Views: 26127

PostForum: Isu semasa   Posted: Fri Dec 23, 2011 9:32 am   Subject: Re: Di masjid mana anda solat Jumaat hari ini ? Bahagian II
[quote="Nadim"]
special betullah...jom forumers semua sebar sebarkan jumaat depan attack masjid Bt Tiga...

batu tiga jalan bangi tu jalan lama kajang nak pergi semenyih ke syaikh...[/quote]

bet ...
  Topic: Di masjid mana anda solat Jumaat hari ini ? Bahagian II
ibnhussin

Replies: 244
Views: 26127

PostForum: Isu semasa   Posted: Fri Dec 23, 2011 7:21 am   Subject: Re: Di masjid mana anda solat Jumaat hari ini ? Bahagian II
[quote="jamaludin"]
cuma hari ini saya mendengar pak imam membaca petikan hadith Rasulullah SAW dengan bertajwid - cukup dengung dan idramnya..
[/quote]

oh, ni biasa, depa duk samakan baca hadis ...
  Topic: Bagaimana cara duduk para sahabah dengar khutbah?
ibnhussin

Replies: 10
Views: 2403

PostForum: Kaunseling Islam   Posted: Fri Dec 23, 2011 7:19 am   Subject: Re: Bagaimana cara duduk para sahabah dengar khutbah?
[quote="kayrollz"]minta tips pada yang ada / tahu. Very Happy

sebab saya seringkali semut² kaki (kebah) bila duduk lama + [b]mengantuk [/b]yang amat.
[/quote]

yang paling berkesan untuk saya ialah tid ...
 
Page 1 of 177 Go to page 1, 2, 3 ... 175, 176, 177  Next
All times are GMT + 8 Hours
Jump to:  



Toggle Content Hadith Today
Sesungguhnya Allah menerima taubat seorang hamba selagi nyawa belum sampai ke halkumnya.

-- HR. Tirmizi

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 81
Bots: 0
Total: 81
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster