Community Forums
Search found 3569 matches
Forum Index
Author Message
  Topic: Boleh antum rad?
abuirfan

Replies: 32
Views: 9829

PostForum: Aqidah   Posted: Wed Dec 22, 2010 8:36 am   Subject: Re: Boleh antum rad?
[quote="mustaqill"]perlahan sedikit, maulena....perlahan sedikit....[/quote]

[quote="abu_ishak"]
masing2 ada cara masing untuk menjalankan kerja Allah bukankah sudah ada muzakrah jgn memperlekehka ...
  Topic: AFN Mobile
abuirfan

Replies: 25
Views: 8737

PostForum: Sains dan Komputer   Posted: Fri Nov 12, 2010 2:52 pm   Subject: Re: AFN Mobile
Dah [b]DISABLE.[/b] Sila clear cache browser anda.

Apa-apa masalah rujuk IT Admin.

Thread Close
  Topic: AFN Mobile
abuirfan

Replies: 25
Views: 8737

PostForum: Sains dan Komputer   Posted: Fri Nov 12, 2010 3:22 am   Subject: Re: AFN Mobile
Dulu dah ada project tak siap, cuma perlukan ada orang nak sambung ja...

Boleh try ke:- http://wap.al-fikrah.net ( [i]try pakai pc / laptop memang tak lepas sebab dia detect jenis device yang digun ...
  Topic: dari mana anda kenal AFN?
abuirfan

Replies: 162
Views: 31579

PostForum: Isu semasa   Posted: Sun Oct 31, 2010 4:33 pm   Subject: Re: dari mana anda kenal AFN?
Saya kenal AFN dari google.. thehehehehe...
  Topic: mengapa sahabat r.a tidak sibuk berbahas SIFAT ALLAH
abuirfan

Replies: 127
Views: 28259

PostForum: Aqidah   Posted: Sun Oct 31, 2010 4:19 pm   Subject: Re: mengapa sahabat r.a tidak sibuk berbahas SIFAT ALLAH
[quote="thtl"]merosakkan, sebab tak ada Fiqh Ikhtilaf..seni berselisih dalam Ilmu[/quote]

Sangatlah benar perkataan ini! Great

Kalau gagah nak berselisih jugak pun, biarlah sekadar berselisih ...
  Topic: Saya tak faham sikap manusia
abuirfan

Replies: 30
Views: 9517

PostForum: Kaunseling Islam   Posted: Sun Oct 31, 2010 4:03 pm   Subject: Re: Saya tak faham sikap manusia
[quote="Mohd.Ikram"]
Saya tak berapa faham sikap macam ni. Kenapa ada jenis manusia yang kalau ade isu macam tak tutup aurat, isu pengaruh barat dan lain2 benda negatif kemudian ade pulak kaitan den ...
  Topic: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
abuirfan

Replies: 73
Views: 17617

PostForum: Isu semasa   Posted: Sun Oct 31, 2010 3:47 pm   Subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
[quote="FATHI"]sekaler - ada dua maksud: 1) sekala 2) sama color , hehheehe[/quote]

Ahahahaha... betul-betul ... maksud perkataan 'sekaler' tu merujuk kepada definisi 1) . Tapi silap haribulan kala ...
  Topic: admin tolong saya
abuirfan

Replies: 13
Views: 4818

PostForum: Iklan   Posted: Sun Oct 31, 2010 1:45 pm   Subject: Re: admin tolong saya
[code]# mogrify -resize 100x100 gambar_anda_yang_handsome.jpg[/code]

Very Happy
  Topic: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
abuirfan

Replies: 73
Views: 17617

PostForum: Isu semasa   Posted: Sun Oct 31, 2010 1:40 pm   Subject: Re: Siapa yang tidak minat tengok bola sepak
kawan-kawan saya kata, saya ada bakat main bola, tapi itu dulu-dulu laa... tapi kalau sekarang soalan dibawah ni ditanya kepada saya:-

[quote]Siapa yang tidak minat menonton bola sepak?[/quote]

...
  Topic: Fungsi search jadi pelik...
abuirfan

Replies: 57
Views: 17443

PostForum: Sains dan Komputer   Posted: Wed Jul 28, 2010 5:43 pm   Subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
[b]- FYI - [/b]
[quote="codemaster"]
Seterusnya periksa User/Group bagi kesemua file file yang diakses oleh pengguna. Pembacaan log Apache amatlah penting disini untuk menentukan dimana yang perlu d ...
  Topic: Fungsi search jadi pelik...
abuirfan

Replies: 57
Views: 17443

PostForum: Sains dan Komputer   Posted: Wed Jul 28, 2010 5:35 pm   Subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
[quote="hellilyntax"]abuirfan,
sorry, terlepas pandang.
dh settle.[/quote]

Thehehehe.. hang ngan aku tak perlu sorry-sorry laaa... macam tak besa... sorry-sorry sila naik lori... thehehehe...
  Topic: Fungsi search jadi pelik...
abuirfan

Replies: 57
Views: 17443

PostForum: Sains dan Komputer   Posted: Wed Jul 28, 2010 5:11 pm   Subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
[quote="adlikhalim"]Lama tak tengok!![/quote]

Lama tak nampak? Kalau pejam mata memang tak nampak. Smile
  Topic: Fungsi search jadi pelik...
abuirfan

Replies: 57
Views: 17443

PostForum: Sains dan Komputer   Posted: Wed Jul 28, 2010 4:54 pm   Subject: Re: Fungsi search jadi pelik...
[b]Posted: Fri Jul 02, 2010 7:33 am[/b]
[quote="amvadder"]
1) Ubah code
2) Modify webserver
[color=red][b]3) Disable LEO .[/b][/color]

Solution paling mudah adalah no. 3 , tapi tak 1337 .[/quo ...
  Topic: AFN - PENAMPILAN BARU
abuirfan

Replies: 146
Views: 37068

PostForum: Isu semasa   Posted: Mon Apr 19, 2010 2:05 pm   Subject: Re: AFN - PENAMPILAN BARU
[quote="noorainiahmadz"]haiyyyaaaaa... penat back-up melambong.
Penyudah projek kensel..[/quote]

Ahahahaha.. Very Happy
  Topic: AFN - PENAMPILAN BARU
abuirfan

Replies: 146
Views: 37068

PostForum: Isu semasa   Posted: Mon Apr 19, 2010 1:56 pm   Subject: Re: AFN - PENAMPILAN BARU
Projek dah kensel pun, nak buat pa lagi.. thehehee...

Mungkin kena fikirkan sesuatu untuk perkembangan salafi jalur keras kot, kesian gak kat depa, kena pulak website rasuldahri.com pun dah kena bl ...
 
Page 1 of 238 Go to page 1, 2, 3 ... 236, 237, 238  Next
All times are GMT + 8 Hours
Jump to:  



Toggle Content Hadith Today
Demi Allah, bukan kefakiran yang aku bimbang menimpa kamu, tetapi aku bimbang dibentangkan kepada kamu dunia seperti mana dibentangkan kepada mereka yang terdahulu dari kamu (umat yang silam), lalu kamu bersaing untuk mendapatkannya seperti mana mereka bersaing. Lantas dunia itu memusnahkan kamu seperti mana ia telah memusnahkan mereka.

-- HR. Bukhari dan Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 52
Bots: 0
Total: 52
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster